Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SVB vecht afwijzing zes diasporaspelers aan

SVB vecht afwijzing zes diasporaspelers juridisch aan

22/10/2020 18:42 - Marciano Millerson

Bondscoach Dean Gorré (l) en SVB-voorzitter John Krishnadath (r) zijn nog steeds optimistisch. Tussen het duo aanvoerder Claidel Kohinor.

Bondscoach Dean Gorré (l) en SVB-voorzitter John Krishnadath (r) zijn nog steeds optimistisch. Tussen het duo aanvoerder Claidel Kohinor.  

PARAMARIBO - De Wereldvoetbalbond (Fifa) heeft Ryan Donk, Florian Jozefzoon, Diego Biseswar, Mitchell Donald, Kelvin Leerdam en Miquel Nelom geen toestemming gegeven om voor de nationale voetbalselectie van Suriname uit te komen. De Surinaamse Voetbalbond (SVB) gaat dit besluit juridisch aanvechten. "Wij zullen het in ieder geval niet zomaar over ons heen laten gaan", reageert een teleurgestelde voorzitter John Krishnadath tegenover de Ware Tijd.

Conform de richtlijnen van het mondiale orgaan heeft de SVB alvast binnen tien dagen na afwijzing een schrijven opgestuurd naar de secretaris-generaal van de Fifa waarin wordt gevraagd naar de gronden van afwijzing. De Fifa heeft inmiddels bevestigd het schrijven te hebben ontvangen. Afhankelijk van het antwoord zal een team van juristen onder leiding van Robert Geerlings een stap naar het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) overwegen. Bondscoach Dean Gorré heeft er alle vertrouwen in dat deze zaak goed eindigt. "Geerlings is een fantastische advocaat in Nederland en zal zich voor deze zaak inzetten."

Krishnadath zegt niet hard dat er "opzet" in het spel is, "maar je bent makkelijk geneigd om dat te denken". Hij beseft dat de stap naar het CAS behoorlijk veel geld kost. "Geld dat de kleine landen gewoon niet hebben", stipt hij aan. Mede daardoor lijkt het volgens hem erop alsof de kleine Fifa-landen vaker het onderspit delven in zulke cases. Gorré, die vindt dat gewoon alle stappen moeten worden ondernomen om het Fifa-besluit aan te vechten, laat zich niet uit of er sprake is van "opzet". "Zolang wij niet weten wat de reden van de Fifa is, kunnen wij niets zeggen."

Hij vindt het jammer voor het zestal dat zich al geruime tijd beschikbaar heeft gesteld. "Ik had het deze jongens en Suriname gegund, maar wij moeten nog even geduld hebben." De bondscoach benadrukt dat deze groep van onschatbare waarde is. Het niet kunnen meedoen van het zestal is een aderlating, maar ondanks de slechte tijding gelooft Krishnadath dat Gorré nog steeds uit een groep spelers kan putten die over voldoende kwaliteit beschikt om in de regio een vuist te kunnen maken en de gestelde doelen te bereiken.

Krishnadath gelooft zelfs dat deze tegenslag de jongens verder zal motiveren. Zijn droom - deelname aan het WK 2022 in Qatar - staat ook nog steeds overeind. Ook Gorré ziet het WK en een sterk optreden tijdens de Gold Cup volgend jaar niet verder uit beeld raken. "Integendeel, er zijn andere spelers die wij kunnen inzetten. Wij hebben een missie die wij samen willen voltrekken en dat is om Suriname hogerop de kaart te zetten." Krishnadath geeft aan dat meerdere spelers met Surinaamse roots nu open staan voor de switch, zelfs voetballers die eerder niet happig waren omdat ze meenden nog een kans te maken opgeroepen te worden voor het Nederlandse elftal. "Naarmate die kans afneemt, nemen de onze toe", zegt de voorzitter enthousiast.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina