Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Coronamedici' terug naar huis

Nederlandse 'coronamedici' terug naar huis

22/10/2020 09:57 - Arjen Stikvoort

Internist-infectioloog Lycke Woittiez

Internist-infectioloog Lycke Woittiez Foto: YouTube  

PARAMARIBO - De Nederlandse medici die voor de coronabestrijding in de Surinaamse ziekenhuizen werkten, zijn ‘even’ terug naar hun land om er de oplaaiende coronapandemie te helpen aanpakken. Er is geen sprake van stopzetting van de samenwerking, maar de handen aan het bed zijn momenteel eerder in Nederland nodig dan in Suriname, waar het met de besmettingen en ziekenhuisopnames beter gaat, legt internist-infectioloog Lycke Woittiez de Ware Tijd uit. Vrijdag komen wel twee preventiedeskundigen uit Nederland om zich met de Covid-19-protocollen bezig te houden.

Dat het de goede kant op gaat met de besmetting in Suriname ligt volgens Woittiez aan meerdere factoren: mensen hebben zich op het hoogtepunt van de Covid-19-crisis goed aan de coronamaatregelen gehouden, alle besmette gevallen zijn strikt in isolatie gezet en mogelijk zijn burgers bewuster geworden van de ernst van de ziekte door de hevige opwaartse spiraal van infecties en de vele overlijdensgevallen. "Maar we moeten vooral niet verslappen en de protocollen en richtlijnen goed blijven opvolgen."

Het afnemen van testen via de officiële kanalen is volgens Woittiez de beste remedie om het virus niet opnieuw te laten oplaaien, zoals in het westen waar nu al de tweede golf wordt gezien. "Vooralsnog is alleen de PCR-test, die aangeboden wordt bij BOG, de RGD-teststraten en de diverse ziekenhuizen, een goedgekeurde en betrouwbare manier om de diagnose te stellen. De commerciële testen zijn op dit moment dus niet geschikt voor het stellen van de diagnose", waarschuwt Woittiez.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina