Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ondernemershuis Paramaribo in nieuw pand

Seminar linkt duurzaam ondernemen aan waardetoevoeging economie

21/10/2020 18:01 - Euritha Tjan A Way

In dit historische pand op de hoek van de Arron- en Wulfinghstraat zal het Ondernemershuis Paramaribo zetelen.

In dit historische pand op de hoek van de Arron- en Wulfinghstraat zal het Ondernemershuis Paramaribo zetelen. Foto: FB Ondernemershuis Paramaribo  

PARAMARIBO - “Juist in deze tijd is het belangrijk om aan je onderneming te werken. Het is dé tijd om te kijken hoe je jouw bedrijf beter in de markt kan plaatsen”, vindt Mila Bahadoersing, oprichter van Ondernemershuis Paramaribo. Ook zij heeft dat gedaan met haar organisatie en is na een periode van zeven maanden relatieve inactiviteit van plan zaterdag officieel het Ondernemershuis Paramaribo op een nieuwe locatie aan de Henck Arronstraat te openen.

Volgens Bahadoersing is het belangrijk om waarde toe te voegen aan het ondernemen vandaar dat zij niet alleen heeft gekozen voor een borrel bij de officiële opening. "We houden ook het seminar Duurzaam ondernemen in Suriname. Dit slaat niet alleen op de manier van ondernemen, maar ook dat we moeten ondernemen voor de lange termijn. Want we weten dat de economie zal aantrekken in Suriname en dat creëert kansen. Vandaar ook dat mensen niet moeten wachten tot na Covid-19 of na de crisis. We moeten nu beginnen."

Bij het seminar dat een online component heeft zullen gastsprekers onder- werpen aansnijden die te maken hebben met het thema. En heel enthousiast is Bahadoersing over de bijdrage van Kees Klomp die gespecialiseerd is in 'Purpose Economy, Reinventing Economics & Business'. "Hij zal het hebben over de waarde die een onderneming toevoegt in de samenleving waarin ze opereert. Het gaat zelfs verder dan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en focust op wat je legacy is als onderneming, wat laat je achter." Zij geeft aan dat er veel kansen liggen voor ondernemers in Nederland en Suriname om samen te werken in vooral de offshore olie industrie en outsourcing.

Ondernemershuis Paramaribo is een platform dat bedrijven en organisaties in Suriname en Nederland met elkaar verbindt, met als doel internationalisering te benutten en de bedrijfsgroei te stimuleren. De business structuur bestaat uit kennisoverdracht, advisering, co-werken en community. Er zijn op dit moment vijftien ondernemers verbonden aan de organisatie.

De onderneming heeft midden maart het oude kantoor gesloten. "Maar ik ben in de tussentijd wel in contact gebleven met mijn klanten, dus de ondernemers die gebruik maakten van onze diensten, die op hun beurt ook bezig waren hun onderneming te herstructureren of anders in te richten. Door Covid-19 hadden enkele besloten hun zaak anders aan te pakken of wilden van huis uit werken. Ik heb daarin bijgestaan en ben transparant geweest over het proces naar de nieuwe locatie en nieuwe start toe", zegt Bahadoersing.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina