Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • C-47 wil spoedonderhoud over luchtvaartsector

C-47 wil spoedonderhoud met regering over luchtvaartsector

21/10/2020 19:19 - Van onze redactie

C-47 wil spoedonderhoud met regering over luchtvaartsector

 

PARAMARIBO - De Progressieve Vakcentrale C-47 heeft de regering woensdag om een spoedonderhoud gevraagd over de luchtvaartsector. Daartoe is besloten nadat bonden bij de staatsbedrijven in de luchtvaartsector de leiding van C-47 diezelfde dag hebben benaderd om haar invloed aan te wenden om op nationaal niveau een oplossing te vinden voor vraagstukken die rust binnen de sector moeten garanderen.

De bonden van personeel bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij, Luchthavenbeheer en Casas hebben woensdag de koppen bij elkaar gestoken om brandende kwesties te bespreken. Daarbij is vastgesteld dat de bedrijven met identieke problemen kampen. Een verschil is dat er bij SLM en Luchthavenbeheer "uitputtend" is gesproken met de directie, terwijl bij Casas de bond - ondanks aandringen - niet is ontvangen door de directie om de knelpunten te bespreken.

In het persbericht stelt C-47 dat bij zowel de SLM als Luchthavenbeheer de bonden hebben meegedacht over de kostenbeheersing aangezien de luchtvaartsector zwaar lijdt onder de Covid-19-pandemie. Echter, de diverse directies hebben aangegeven dat de toegezegde ondersteuning vanuit de regering nog niet is gegeven. Op grond hiervan hebben de individuele bonden vakcentrale C-47 ingeschakeld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen