Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 55 jaar STVS: 'We gaan op uw deuren kloppen'

55 jaar STVS: 'We gaan op uw deuren kloppen'

21/10/2020 00:00 - Amanda Palis

President Chandrikapersad Santokhi (l) richt een kort woord tot Frits Pengel, de eerste directeur van de STVS, voordat hij hem een speciale award uitreikt.

President Chandrikapersad Santokhi (l) richt een kort woord tot Frits Pengel, de eerste directeur van de STVS, voordat hij hem een speciale award uitreikt.  

PARAMARIBO - “President en vicepresident we gaan op uw deuren kloppen, want uw ondersteuning hebben wij zeker nodig.” Dat zei directeur Raoul Abisoina dinsdag in zijn toespraak bij de viering van 55 jaar STVS.

Voor zowel de president als de vicepresident had de directeur een pakket aan informatie klaarliggen van zaken bij de STVS, die spoedige aandacht vereisen. De belangrijkste informatie die aan de president en vicepresident is verstrekt, heeft te maken met situaties en zaken die hij heeft geconstateerd na zijn recent aantreden. "Er is tussen 2016 tot en met januari 2020 geen loonbelasting en AOV afgedragen", merkte Abisoina zorgelijk op. En dit kan, indien het niet snel wordt aangepakt, grote gevolgen hebben voor de staatszender. "U weet wat het betekent als u niet bij de belasting afdraagt. Er kan beslag worden gelegd op zaken en daarna volgt een veiling om zo de achterstallige financiële middelen binnen te halen. En dat willen wij niet", dikte Abisoina de ernst van de zaak aan.

Zowel president Chandrikapersad Santokhi als vicepresident Ronnie Brunswijk heeft in zijn felicitatieboodschap de meerwaarde van STVS benadrukt. Dat het station een historische bijdrage heeft kunnen leveren aan de ontwikkeling van het land is volgens Brunswijk terug te zien. "De nationale zender heeft voor velen in de ontwikkeling een bijzondere rol gespeeld. Ook in tijden van de Binnenlandse Oorlog heeft de zender de samenleving trouwe dienst bewezen in het voorzien van nieuws", zegt Brunswijk, die hoopt dat de politiek geen rol zal spelen bij de STVS. "A musu de wan nationaal sani. We willen de ruimte bieden aan de overheidsbedrijven om beleid uit te voeren naar eigen inzichten. We willen ons er niet mee bemoeien, pas wanneer het scheef gaat, willen wij aan de bel trekken", benadrukte Brunswijk.

Santokhi drukte in zijn toespraak de nieuwe jonge directeur op het hart prudent beleid uit te voeren om het voortbestaan van het televisiestation te garanderen. "Wij hopen dat de directeur het voorbeeld zal volgen van de regering, die door zuinig en prudent beleid uit eigen middelen de salarissen heeft kunnen betalen", gaf het staatshoofd Abisoina als voorbeeld mee. Het doorlichten van de staatszender is intussen opgestart door de directie en raad van roezicht. "Indien de regering zaken hierover wil bespreken, staat de deur in elk geval open bij de STVS", beloofde Abisoina.

Frits Pengel, de eerste directeur en geestesvader van de STVS,  werd door zowel de directie als regering bedankt voor zijn inzet. Hiervoor kreeg hij een award als blijk van waardering. "Deze groei en dat het tot zoiets moois en gezond zou uitgroeien had ik zeker verwacht en bedacht toen ik het zaadje had geplant. De mensen toen en de mensen nu van de STVS zijn altijd enthousiast, geïnspireerd en gemotiveerd", zei Pengel.

Hij kijkt met trots en tevredenheid terug op de groei van de zender, waarvan hij tot 1994 directeur was. Pengel heeft er alle vertrouwen in dat de STVS met een jonge directie de nieuwe ontwikkelingen binnen de media kan bijhouden. "De techniek is zo snel gegaan en er zijn zoveel nieuwe dingen gekomen. De STVS heeft trend gehouden met de nieuwe dingen die zijn gekomen en ik hoop dat deze zal worden voortgezet", aldus Pengel.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina