Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Soap binnen CLO bereikt nieuwe climax

Soap binnen CLO bereikt nieuwe climax

20/10/2020 08:01 - Naomi Hoever

Michael Miskin (staand) heeft geïnsinueerd dat de schrijvende pers en sociale media onbetrouwbaar zijn.

Michael Miskin (staand) heeft geïnsinueerd dat de schrijvende pers en sociale media onbetrouwbaar zijn.  

PARAMARIBO - De ‘oorlog’ tussen het kamp Michael Miskin en kamp Ronald Hooghart heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. Maandag is Ronald Hooghart afgezet als voorzitter van de Centrale van Landsdienarenorganisatie (CLO) op een vergadering van het collectief van CLO-lidbonden.

Een opmerkelijke ontwikkeling in de CLO-soap aangezien Hooghart vrijdag meedeelde dat Miskin en acht andere bestuursleden uit de ooit roemruchtige vakorganisatie zijn geroyeerd. Dit is aanleiding geweest voor het collectief om maandag een bijeenkomst te houden in het gebouw van de Katholieke Onderwijzersbond (KOB). Gewapend met documentatie sprak Miskin de vergadering toe.

Hij begon zijn betoog door te verwijzen naar de wijze waarop Hooghart opereert en ging dertig jaar terug in de tijd. Toen gooide Hooghart de statuten van LBB in de ton met de woorden "dya statuut no e taki, dya na power e taki". Om voorzitter van deze bond te kunnen worden moest een kandidaat bij LBB werkzaam zijn.

Miskin zei dat er meerdere rechtszaken tegen zijn gewezen boezemvriend aangespannen zullen worden. Hij zegt nooit Hooghart voor verrader te hebben uitgemaakt, die beschuldiging heeft de CLO-voorzitter wel gedaan. Hiervoor heeft Miskin de procureur-generaal aangeschreven. "Dit is strafbaar."

Miskin vond het nodig om de schrijvende pers te bespreken, omdat hij vindt dat er foutieve dingen in de krant en via social media verschijnen. "Als u mij iets hoort zeggen via de radio of tv dan is het waar, wat de krant schrijft is niet altijd waar."

Over wat Hooghart beweert dat Miskin nooit secretaris-generaal is geweest zegt de voorzitter van het collectief het volgende: "Dit is de modus operandi van Hooghart. Dingen steeds herhalen zodat hij geloofwaardig overkomt." Ook dat er nog vijf van de dertien bestuursleden over zijn bij de CLO wordt tegengesproken. Er is een motie aangenomen waarin de regering mandaat wordt gegeven de gesprekken over loononderhandelingen voort te zetten. 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina