Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Arbeiders Greenheart bij vicepresident

Arbeiders Greenheart dienen petitie in bij vicepresident

20/10/2020 11:11 - Merredith Bruce

Arbeiders Greenheart dienen petitie in bij vicepresident

 

PARAMARIBO - Medewerkers van houtmultinational Greenheart te Apoera hebben dinsdagochtend een petitie aangeboden aan vicepresident Ronnie Brunswijk waarin zij hun misnoegen uiten over de situatie waarin zij verwikkeld zijn met hun werkgever. Ondanks dat de rechter het bedrijf op 8 oktober heeft veroordeeld tot onder meer het uitbetalen van de lonen van de arbeiders over de afgelopen zes maanden, is dat niet gebeurd.

De werknemers, verenigd in de Greenheart Group Werknemersorganisatie (GGWO), zijn speciaal naar de stad afgereisd om de petitie in te dienen bij het kabinet van de vicepresident. Ze werden daarbij bijgestaan door vertegenwoordigers van Vakcentrale C-47 waar de GGWO bij is aangesloten.

Doordat het bedrijf weigert om de lonen uit te betalen, zijn de arbeiders in een "bijzonder precaire" situatie komen te verkeren. "Om niet te spreken van een noodlijdende situatie waarbij zij niet in staat zijn om zelfs in hun minimale basisbehoeften te voorzien", wordt in de petitie opgetekend.

De arbeiders vragen de vicepresident on zijn interventie voor een spoedige oplossing opdat de uitbetaling van de achterstallige lonen door Greenheart "terstond" plaatsvindt zoals door de rechter is beslist. Voorts wordt een beroep gedaan op Brunswijk om de werknemers en hun gezinnen die door de situatie in armoede zijn gedompeld financieel bij te staan, zolang de uitbetaling uitblijft.

Brunswijk heeft beloofd de kwestie te zullen bespreken met de president en dat er stappen ondernomen zullen worden. Het kan volgens hem niet zo zijn dat een rechterlijke uitspraak terzijde wordt gelegd, ongeacht of het buitenlanders of Surinamers zijn.

Na de petitie aan de vicepresident te hebben overhandigd, heeft de groep zich begeven naar het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken om een petitie aan te bieden. Er is ook een afschrift van het verzoekschrift verstuurd naar de ministeries van Natuurlijke Hulpbronnen, Grondbeleid en Bosbeheer, de vaste commissies in De Nationale Assemblee en de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina