Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jachtopzieners krijgen meer ruimte om werk te doen

Jachtopzieners krijgen meer ruimte om werk te doen

18/10/2020 22:33 - Merredith Bruce

PARAMARIBO - Jachtopzieners van de afdeling Natuurbeheer van de Dienst Lands Bosbeheer hebben sinds kort meer mogelijkheden om te werken. Maar er zijn toch zaken die opgelost moeten worden. Zij hebben nog niet de gelegenheid gehad om hun problemen met minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer te bespreken.

Zij hadden in juli via een brief naar de media de alarmbel geluid over problemen bij de uitvoering van hun werkzaamheden, zoals het ontbreken van elementaire middelen. "Er moet nog een gesprek komen, maar door de Covid-19-uitbraak is dat nu even on hold gezet", zegt Roy Ho Tsoi, voorzitter van de Jachtopzienersvereniging, aan de Ware Tijd.

Hij zegt dat de werknemers sinds de wisseling van de wacht "alle ruimte" krijgen om hun werk - volgens de nieuwe normaal- te doen. Die ondersteuning resulteert in het weer zichtbaar worden van de jachtopzieners. "De financiële situatie blijft ons wel beperken, maar we krijgen nu anders dan voorheen alle ruimte." Eerder kon, door sommige maatregelen en besluiten, niet in alle vrijheid worden gewerkt. Nu bijvoorbeeld zijn de dienstvoertuigen weer ter beschikking.

Hoe dan ook blijven zij de elementaire benodigdheden zoals werkkleding en schoeisel ontberen en blijft het scheve bevorderingsbeleid hen een doorn in het oog. Ho Tsoi noemt dit "een erfenis" waarmee de jachtopzieners moeten zien om te gaan. Sommige collega's zijn zonder de benodigde ervaring en opleiding bevorderd naar veel hogere functies. Hij zegt dat de vereniging uitkijkt naar een spoedig herstel van de minister om de problemen te kunnen bespreken. Pokie is enkele dagen terug positief getest op Covid-19.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina