Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hoofdkantoor Stichting Lobi dicht vanwege Covid-19

Hoofdkantoor Stichting Lobi dicht vanwege Covid-19

18/10/2020 08:08 - Arjen Stikvoort

Hoofdkantoor Stichting Lobi dicht vanwege Covid-19

 

PARAMARIBO - Stiching Lobi Health Center heeft vrijdag haar hoofdkantoor voor ten minste één week moeten sluiten wegens een met Covid-19 besmette personeelslid. Het is de tweede keer in korte tijd dat het hoofdkantoor aan de Fajalobistraat om het coronavirus dicht moet. De ongeveer veertig personeelsleden zullen minstens zeven dagen worden gemonitord. “Maar de onlinediensten naar de samenleving toe zullen we blijven voortzetten”, zegt directeur Nensy Bandhoe tegen de Ware Tijd.

In aanloop naar de Covid-19-crisis ontwikkelde en breidde de Stichting Lobi Health Center haar onlinediensten al uit. "Mensen kunnen ons bellen of appen voor advies via Facecbook of via de website. Ook het aanvragen van anticonceptiemiddelen kan online." Bij specifieke problemen kan er - na een zorgvuldige screening - een dienst of anticonceptie aan huis worden geleverd, laat Bandhoe weten. De andere filialen - Lelydorp en Nieuw-Nickerie - zijn wel gewoon open.

Hoe de besmetting heeft kunnen plaatsvinden is niet bekend. "We hebben geen contact tracing kunnen toepassen. Vermoedelijk ligt het in de huiselijke sfeer", zegt Bandhoe. De stichting is heel alert als het gaat om de veiligheid van haar klanten en personeel. "We houden ons streng aan de maatregelen en protocollen. Het personeel krijgt extra beschermingsmiddelen en we houden regelmatig opfriscursussen, opdat we niet verslappen. Maar gedrag veranderen is niet gemakkelijk", weet Bandhoe. "Het is moeilijk 24 uur per dag alert te blijven."

Echter, de sociale controle op de Covid-19-maatregelen op de werkvloer gaat door dit voorval wel worden verscherpt. "Want de kosten lopen door en als het te vaak gebeurt in deze toch al moeilijke verlieslijdende Covid-19 én economische tijden, is het de vraag of Stichting Lobi Health Center in de huidige vorm kan blijven voortbestaan." Het hoofdkantoor wordt gereinigd en ontsmet. Indien er in de komende week extra Covid-19-gevallen onder de werknemers bijkomen, zal de stichting met nog een week gesloten worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina