Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Toppositie kabinet president wordt uitgehold'

'Toppositie kabinet president wordt uitgehold'

16/10/2020 05:50 - Ivan Cairo

'Toppositie kabinet president wordt uitgehold'

First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry is letterlijk en figuurlijk de rechterhand echtgenoot en president Chandrikapersad Santokhi. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Dat er een nieuwe functie - algemeen directeur - wordt gecreëerd op het kabinet van de president betekent volgens Eugène van de San niets anders dan dat de functie van directeur Bestuurlijke en Ambtelijke aangelegenheden wordt uitgehold. "Met deze creatie maak je die functie van Moensi illusoir", zegt Van der San tegen de Ware Tijd. Adjaykoemar Moensi volgde Van der San, die ruim tien jaar in deze positie diende, op als directeur Bestuurlijke en Ambtelijke aangelegenheden.

Volgens een nieuwe structuur bij het kabinet van de president wordt de functie van chef-staf vervangen door algemeen directeur en komt er een directeur Politieke Zaken bij. Zowel de directeur Bestuurlijke en Ambtelijke aangelegenheden als de directeur Politieke Zaken moet rapporteren aan de algemeen directeur die rechtstreeks in contact met de president zal staan.

Per 1 oktober is first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry benoemd tot fungerend algemeen directeur op het kabinet van de president. Sinds 24 juli is Arunkoemar Hardien de directeur Politieke en Beleidsaangelegenheden. De invulling van deze twee functies werd in een circulaire van 8 oktober door Moensi aan het overig personeel meegedeeld.

Van der San wijst erop dat de chef-staf nimmer de leiding had op het kabinet van de president en de algemeen directeur dus niet daarvoor in de plaats komt. "Dit is gewoon een nieuwe functie die is gecreëerd. Ik rapporteerde niet aan mevrouw Peggy Bouterse die toen chef-staf was. Zij was daar om andere bijzondere dingen te doen. Ik stond in direct contact met de president, er was geen tussenpersoon", zegt de gewezen directeur.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina