Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • President belooft ook brug over Marowijnerivier

President belooft ook brug over Marowijnerivier

16/10/2020 20:02 - Van onze redactie

President Santokhi vrijdag in Wanica. Hij zei onder meer dat er ook een brug komt over de Marowijnerivier.

President Santokhi vrijdag in Wanica. Hij zei onder meer dat er ook een brug komt over de Marowijnerivier. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Twee weken nadat hij verzekerde dat de brug over de Corantijnrivier nog deze regeerperiode zal worden aangelegd, beloofde president Chandrikapersad Santokhi ook dat er een brug komt over de Marowijnerivier. Het staatshoofd deed de uitspraak vrijdag tijdens het bezoek van de regeringsdelegatie aan district Wanica.

De brug over de Marowijnerivier, die Suriname zal verbinden met Frans-Guyana, zal op de agenda staan wanneer een ministeriële delegatie over anderhalve week naar Parijs vertrekt om te praten over de samenwerking met Frankrijk. Op 3 oktober toen Santokhi in Nickerie was, garandeerde hij dat de brug over de Corantijnrivier, die Suriname gaat verbinden met Guyana, nog deze regeertermijn komt.

"We gaan het hele gebied ontsluiten en gaan de drie Guyana's met goede onderhandeling tussen de regeringen van deze drie landen maken tot een gebied met vrij personen- en goederenverkeer", aldus Santokhi in Wanica. "We gaan grote dingen doen." In Nickerie zei hij dat zijn Guyanese ambtgenoot Irfaan Ali ook achter het project staat.

Momenteel zijn de ministers Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking), Amar Ramadhin (Volksgezondheid) en Riad Nurmohamed (Openbare Werken) in Guyana. Onder meer de bouw van de brug over de Corantijnrivier staat op de agenda. Op 10 oktober hebben Nurmohamed en zijn Guyanese ambtgenoot Juan Edghill elkaar aan beide kanten van de rivier ontmoet. Bij onder meer Long Island, waar de brug over de Corantijnrivier moet komen, plaatsten ze de vlaggen van de twee landen.

Volgens Ramdin zal de brug over de Corantijnrivier bijdragen aan de toegankelijkheid op het noordoostelijk deel van Zuid-Amerika. De oeververbinding wordt "een grote en gezamenlijke investering" van Suriname en Guyana.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina