Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PCS-personeel: 'Unu no man moro'

PCS-personeel: 'Unu no man moro'

16/10/2020 07:56 - Jason Pinas

PCS-directeur Raj Jadnanansing heeft los van andere problemen nu ook te maken met ontevreden personeel.

PCS-directeur Raj Jadnanansing heeft los van andere problemen nu ook te maken met ontevreden personeel. Foto: FB PCS  

PARAMARIBO - Personeel van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) is het reilen en zeilen binnen de instelling zat. De medewerkers eisen daarom een spoedige verandering vanuit de directie die naar hun zeggen slecht communiceert met de werknemers. "Unu no man moro. We komen niet uit met onze salaris. Er zijn zoveel problemen, maar er wordt niet met ons gecommuniceerd”, benadrukte ziekenverzorger Crosby Dompig donderdag tijdens een kort protest bij het bondsgebouw op het terrein van PCS aan de Letitia Vriesdelaan.

Ondersteund door collega's heeft hij een brief, waarin knelpunten van het personeel zijn opgenomen, overhandigd aan bondsvoorzitter Carmen Brondenstein. De werknemers willen binnen afzienbare tijd verandering zien op hun werkplaats. Dompig zegt dat het personeel nu eindelijk gehoord wil worden. Volgens hem zijn er te veel onduidelijkheden. "Er wordt bijna altijd laat voor ons gestort. Waarom is dat zo? We houden van het werk en we kennen onze verantwoordelijkheid, maar we zijn ook mensen. We hebben ook een gezin", merkt hij op.

Dompig zegt dat de medewerkers nu duidelijke acties gaan ondernemen zodat ze serieus genomen worden. "Men moet weten dat unu no abi moni. Unu no man moro, we komen niet uit en dat gaan we niet langer accepteren. Wi e dede." Hij merkt verder op dat er geen duidelijkheid is over het personeelsbeleid binnen PCS. Dompig wijst erop dat een aantal collega's op basis van arbeidsovereenkomst in dienst zijn. "Bepaalde van de contracten verlopen van de maand. Wat gaat met ze gebeuren? Waarom gaat men zo om met de psychiatrische zorg, waarom gaat men zo om met ons?" vraagt hij zich af. Dompig merkt op dat het personeel niet eens een kantine heeft waar het zich kan terugtrekken om te schaften.

De bondsvoorzitter kan zich helemaal terugvinden in de punten die door het personeel zijn aangehaald in de brief. Ze zal het schrijven doorsturen naar minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en de directie van PCS. "We gaan een ultimatum stellen dan gaat u spoedig weer van ons horen", drukte Brondenstein de werknemers op het hart. Algemeen directeur Raj Jadnanansing bleek donderdag niet in de gelegenheid een reactie aan de Ware Tijd  te geven over deze kwestie. Hij liet eerder wel weten dat PCS met kunst en vliegwerk de eindjes aan elkaar knoopt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina