Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Districtentoer presidentieel tandem afgeblazen

Districtentoer presidentieel tandem afgeblazen

16/10/2020 17:44 - Van onze redactie

President Chandrikapersad Santokhi en vicepresdient Ronnie Brunswijk tijdens het bezoek aan district Coronie op 4 oktober.

President Chandrikapersad Santokhi en vicepresdient Ronnie Brunswijk tijdens het bezoek aan district Coronie op 4 oktober.  

PARAMARIBO - President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk zullen voorlopig geen districten meer bezoeken. Na de kritieken op onder anderen ministers die in Nickerie de Covid-19-maatregelen hadden overtreden, werd vrijdag gesteld dat tijdens de bezoeken de handhaving en naleving van de Covid-19-protocollen door alle aanwezigen niet kan worden gegarandeerd.

Volgens de Communicatiedienst Suriname (CDS) volgde deze conclusie vrijdag nadat de regering district Wanica had aangedaan. "Na afloop is er een korte evaluatie geweest, waarbij besloten is de toer tot nader order uit te stellen", aldus de CDS. De kritieken op de regering de afgelopen dagen zijn niet mals. Behalve tijdens het bezoek aan het westen (2-4 oktober), reden regeringsleden ook in het weekend (10-11 oktober) te Pusugrunu een scheve schaats.

Als klap op de vuurpijl kwam donderdag het door de oppositie als "onverantwoordelijk gedrag" betitelde gedrag van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. Hoewel hij het resultaat van zijn Covid-19-test nog niet had, begaf hij zich wel naar De Nationale Assemblee. Op gegeven moment werd duidelijk dat hij ook besmet is met het coronavirus waarna hij volgens NDP-parlementariërs "wegsloop" uit de vergaderzaal. Na heel wat tumult, waarbij Rabin Parmessar door de voorzitter de zaal werd uitgezet, werd de openbare vergadering tot nader order verdaagd.

Volgens informatie eerder verstrekt door de CDS zijn de ministers David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen, Reshma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken en Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer besmet met Covid-19. Pokie was zelfs opgenomen in het ziekenhuis. Donderdag werd bekend dat ook Amoksi positief is getest en vrijdag bleek minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport besmet met Covid-19.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina