Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Douaniers faliekant tegen managementteam

Douaniers faliekant tegen managementteam

15/10/2020 05:54 - Jason Pinas

Financiënminister Achaibersing repte tijdens zijn toespraak tot de douaniers met geen woord over het managementteam, maar liet daarna wel het één en ander daarover los in gesprek met journalisten.

Financiënminister Achaibersing repte tijdens zijn toespraak tot de douaniers met geen woord over het managementteam, maar liet daarna wel het één en ander daarover los in gesprek met journalisten. Foto: Jason Pinas  

PARAMARIBO - De douane krijgt mogelijk binnenkort weer een managementteam. Wat de concrete taken zullen zijn en wanneer het team wordt geïnstalleerd is niet bekend. De Ware Tijd verneemt wel dat er ook gepensioneerde douaniers deel zullen zijn van de nieuwe staf.

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft dinsdag tijdens zijn kennismakingsbezoek met de douane niets hierover gezegd, maar tegenover journalisten heeft hij het plan van een managementteam niet ontkend. "Ik kijk naar alle instituten waar we het management kunnen versterken ... ook bij de douane. We kijken wat we kunnen doen om te helpen het werk beter te doen en een stukje upgrading te brengen. Als dat nodig is om die verbetering te brengen dan gaan we dat doen. Ik denk niet dat iemand daar tegen kan zijn." Het vorige managementteam onder leiding van August van Lobbrecht, dat in mei 2018 was geïnstalleerd, is in januari dit jaar aan de kant gezet door toenmalig minister van Financiën Gillmore Hoefdraad. De organisatie wordt nu geleid door Lloyd Kuhn.

Anders dan Achaibersing vermoedt, zijn douaniers faliekant tegen dit voorstel en wordt er intern ernstig geprotesteerd tegen het eventueel instellen van een managementteam. Gesteld wordt dat de dienst wel ondersteuning nodig heeft in de vorm van menskracht en benodigdheden om efficiënter aan de slag te gaan maar een managementteam is niet gewenst. "De mensen die zo graag de leiding willen hebben zijn gelukszoekers. Er zijn wel zaken die verbetering behoeven, maar ik zie geen reden voor een managementteam", benadrukt een douanier, die anoniem wil blijven, tegenover de Ware Tijd.

Bondsvoorzitter Joyce de Vlugt laat doorschemeren dat ook zij niet zit te springen om een nieuw managementteam. Het bestuur neemt volgens haar voorlopig een afwachtende houding aan. "Het heeft onze aandacht. Als we namen horen van mensen die ze naar hier willen brengen, gepensioneerden die niet mee zijn gegaan met het nieuwe systeem binnen de organisatie, dan hebben we een zwaar hoofd ja." De bondvoorzitter benadrukt dat er tijdens de vorige regering keihard is gestreden om af te stappen van een managementteam en de leiding van de douane met eigen mensen in te vullen. "We hebben dat eindelijk voor elkaar gekregen, dus we gaan dat niet uit handen geven", waarschuwt ze.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina