Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Banken passen opnamelimieten weer aan

Banken passen opnamelimieten weer aan

15/10/2020 12:31 - Van onze redactie

De SBV beveelt gebruik maken van POS aan nu er bij banken en ATM's opnieuw beperkingen zijn doorgevoerd.

De SBV beveelt gebruik maken van POS aan nu er bij banken en ATM's opnieuw beperkingen zijn doorgevoerd. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De banken in Suriname hebben opnamelimieten wederom aangepast. Volgens een verklaring van de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) was er geen andere keus "vanwege het aanhoudende cashvoorraadprobleem in SRD's en US dollars".

Aangegeven wordt dat de dagopnamelimiet bij ATM's verder wordt verlaagd en er een beperking is van contante opnames in Surinaamse en Amerikaanse dollars bij de kassa's in de bank. In het persbericht verwijst de SBV naar de huisbanken voor informatie over de limieten.

Daarnaast zullen ATM's beperkt worden bevoorraad. De schaarste aan contante SRD's en US dollars heeft geen verdere consequenties voor het giraal betalingsverkeer. Er zijn geen beperkingen op girale overmakingen, verduidelijkt de SBV.

De belangengroep wijst erop dat er "nauw" wordt samengewerkt met de Centrale Bank van Suriname en alle andere belanghebbenden om tot een "structurele oplossing" te komen van dit "aanhoudende probleem". "Wij betreuren het dat wij wederom geconfronteerd worden met de gevolgen van het cashprobleem en de irritatie die deze overmachtssituatie veroorzaakt", aldus de SBV.

De samenleving wordt opgeroepen om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de diverse gratis digitale en girale betaaloplossingen zoals online- en mobile banking, e-wallets en POS. Winkeliers wordt gevraagd om de POS-betaalmogelijkheden beschikbaar te stellen en aan te bieden aan klanten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina