Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lagere school Paranam staat in brand

Lagere school Paranam staat in brand

14/10/2020 16:43 - Merredith Bruce

Lagere school Paranam staat in brand

De Heilig Hartschool te La Vigilantia is woensdag deels door brand verwoest. Foto: Daryl Linga  

PARAMARIBO - De Heilig Hartschool, een rooms-katholieke school te La Vigilantia staat in brand. Buurtbewoner Daryl Linga vertelt aan de Ware Tijd dat intussen een groot deel al door brand is vernietigd. De brandweer probeert met man en macht het resterende deel van de school dat nog intact is te redden.

Soesma Mathoera, hoofdkleuterleidster, zegt dat op dit moment één vleugel is afgebrand. Daar waren klas 1 (leerjaar 3) tot en met klas 4 gehuisvest. Daarnaast was er een ruimte waar onder meer zwakke leerlingen werden begeleid. "Nu staat de vleugel met kantoor, de vijfde en zesde klassen nog intact. De brandweer probeert die te redden."

Er was toen de brand uitbrak niemand meer op het terrein. Toen Mathoera de Ware Tijd te woord stond, waren onder meer het onderhoofd en het schoolhoofd onderweg naar de school. De oorzaak van de brand is vooralsnog niet bekend.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina