Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kloof en MoraBanc Andorra winnen in Spanje

Kloof en MoraBanc Andorra winnen in Spanje

10/10/2020 16:16 - Terence Oosterwolde

Charlon Kloof op de vrijeworplijn voor MoraBanc Andorra in de partij tegen Manresa.

Charlon Kloof op de vrijeworplijn voor MoraBanc Andorra in de partij tegen Manresa. Foto: MoraBanc Andorra  

PARAMARIBO - Na drie opeenvolgende nederlagen in Liga Endesa, is het Charlon Kloof en MoraBanc Andorra zaterdag gelukt als winnaar van het veld te stappen. In de Spaanse basketbalcompetitie werd het thuisspelende Manresa met 69-64 geklopt.

In Pavelló Nou Congost begon Kloof zaterdag in de basis. Hij speelde 22,5 minuten en eindigde met twee punten, drie steals, twee rebounds, één block en één assist. De guard miste zijn beide veldbaskets en zijn drie three-pointers, maar benutte wel zijn beide vrije worpen

MoraBanc, dat de ontmoeting als nummer elf op de ranglijst aanving, sloot de eerste quarter af met een 20-14 voorsprong. Dat voordeel verdween in de tweede quarter toen slechts negen punten werden gescoord. Manresa, dat de partij begon als nummer tien, leidde bij de rust met 32-29 en had ook na drie quarters nog de leiding: 48-46.

Door de uitslag wisselen MoraBanc en Manresa van plek op de ranglijst. De club van Kloof staat nu tiende en Manresa elfde. Beide teams wonnen twee van hun vijf partijen. MoraBanc Andorra speelt op 17 oktober thuis tegen Burgos, de huidige nummer vier. Vier dagen daarvoor wacht in de EuroCup de thuiswedstrijd tegen Virtus Segafredo Bologna uit Italië.

Het seizoen begon goed voor Kloof en zijn team. Op 20 september werd in eigen sporthal, Poliesprtiu d'Andorra, gewonnen van zijn oude club Ucam Murcia (84-66). Echter, daarna dolf MoraBanc Andorra steeds het onderspit - 25 september tegen Valencia (76-91), 27 september tegen Unicaja (78-81) en 3 oktober tegen Joventut (87-89) - voordat zaterdag werd gewonnen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina