Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Onderwijs: Drie groepen per lokaal bij extra leerlingen

Onderwijs: Drie groepen per lokaal bij extra leerlingen

05/10/2020 05:50 - Naomi Hoever

Onderwijs: Drie groepen per lokaal bij extra leerlingen

Leerlingen en leerkrachten van Mulo Flora werden op de eerste schooldag toegesproken door de president en Onderwijsminister. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Het ministerie van Onderwijs en Cultuur drukt in een brief van 2 oktober schoolhoofden en directeuren op het hart om alle leerlingen die zich aanmelden in te schrijven. Het is namelijk gebleken dat leerlingen terug worden gestuurd. Ouders hebben zich op sociale media en bij de Ware Tijd erover beklaagd dat late inschrijvingen worden geweigerd. Voornamelijk kinderen uit het binnenland melden zich nog aan om zich in te schrijven of zij die recent zijn verhuisd.

Door de coronapandemie lag het transport te water en te land in het binnenland stil, waardoor de uitslagen in het achterland later bekend zijn gemaakt. Hierdoor konden de leerlingen zich niet tijdig aanmelden voor vervolgonderwijs en ontstaat er nu een drukte. Omdat er in sommige gebieden geen vervolgonderwijs mogelijk is wijken leerlingen uit naar de randdistricten of Paramaribo.

Het ministerie stelt dat er klassen zullen zijn met meer dan dertig leerlingen omdat steeds meer scholieren zich aanmelden. Voorgesteld wordt dat er per klas een extra leerkracht wordt ingezet om het overschot op te vangen. De schoolleider heeft ook de vrijheid om de extra leerlingen onder één leerkracht te plaatsen. Met het aangepaste lesgeven had het ministerie voorgesteld om de leerlingen in een A- en B-groep te verdelen. Nu wordt ook een C-groep voorgesteld.

Maandag gaan de kinderen van leerjaar 1 tot en met 3 naar school. Leerkrachten verwachten een enorme drukte omdat het voor de viierjarigen hun eerste schooldag is.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina