Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pijnlijk verlies Kloof en MoraBanc Andorra

Pijnlijk verlies Kloof en MoraBanc Andorra

03/10/2020 19:19 - Van onze redactie

Pijnlijk verlies Kloof en MoraBanc Andorra

De line-up tegen Joventut Badalona. Foto: MoraBanc Andorra  

PARAMARIBO - MoraBanc Andorra, de Spaanse profclub van de in Suriname geboren Charlon Kloof, heeft voor de derde keer op rij verloren in Liga Endesa. Joventut Badalona was zaterdag met 89-87 sterker. Met de EuroCup-nederlaag van woensdag tegen AS Monaco meegerekend, incasseerde MoraBanc Andorra het vierde opeenvolgende verlies nadat het seizoen op 20 september werd aangevangen met een 84-66 zege op Ucam Murcia.

Kloof speelde 6:43 en had twee punten en één rebound. De guards Jeremy Senglin en Clevin Hannah eindigden met negentien om zeventien punten. Forward Tyson Pérez droeg zestien punten bij. Joventut Badalona had vijf spelers in dubbele cijfers onder wie topscorer Ante Tomić met negentien punten, negen rebounds en vier assists.

In het eigen Poliesportiu d'Andorra Stadium sloot MoraBanc Andorra zowel de eerste als tweede quarter af met een voorsprong (23-19 om 45-42), maar nadat Joventut in de laatste drie minuten van de derde quarter op 55-53 kwam, holde de thuisclub haast constant achter de feiten aan.

De vierde periode werd gestart met een 59-64 achterstand. Vijf minuten vóór het einde werd na een three-pointer nog een 70-69 voorsprong genomen, maar door een 12-2 run, die resulteerde in een 81-72 voordeel, zette de bezoekende club een grote stap naar de winst. MoraBanc Andorra naderde twee keer tot twee punten: 79-81 en 84-86 met 29 seconden te gaan, maar Joventut wist de boot af te houden.

De winnaar staat zesde met drie zeges uit vier ontmoetingen. De topvier - Real Madrid, Barcelona, Baskonia en Iberostar - won al zijn drie duels. Nummer vijf is Obradoiro met drie uit vier. MoraBanc is dertiende en speelt op 10 oktober tegen Manresa, dat negende staat met een 2-2 winst-/verliesstaat. MoraBanc Andorra speelt dinsdag in groep C van de EuroCup de uitwedstrijd tegen Telenet Giants Antwerp.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina