Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VMSS blij met huisvestingsvisie regering

VMSS blij met huisvestingsvisie regering

01/10/2020 19:38 - Merredith Bruce

Paul van Dun

Paul van Dun Foto: dWT  

PARAMARIBO - Mededelingen van president Chandrikapersad Santokhi in zijn jaarrede over het huisvestingsbeleid naar jongeren toe, klinken als muziek in de oren van de Vereniging van Minderdraagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS). Het staatshoofd zei dat jongeren bouwgrond zullen krijgen waardoor zij, met ondersteuning van additionele faciliteiten, hun eigen woning kunnen bouwen.

Daarnaast is aangegeven dat het accent nu zal worden gelegd op het beschikbaar stellen van woonkavels en niet meer op het bouwen van woningen door de overheid. "Dit is precies de visie van de VMSS en waarvoor gepleit is de afgelopen jaren", stelt voorzitter Paul van Dun in gesprek met de Ware Tijd.

De vereniging streeft er volgens hem naar om zoveel mogelijk hoger kader te stimuleren en te behouden in Suriname door stabiliteit, zekerheid en ontwikkelingskansen te helpen creëren. "Grond en huisvesting creëren zekerheid en voorzien in een goede basis voor de verdere ontwikkeling van jonge Surinamers."

Van Dun zegt dat de vereniging zich de afgelopen jaren "bijzonder" heeft ingezet om het huisvestingsprobleem onder de doelgroep te verbeteren, maar meent dat meer bereikt had moeten worden. Dit is volgens hem ook de reden waarom de organisatie zich "helemaal" kan terugvinden in de visie van de regering om bouwkavels beschikbaar te stellen, "omdat met deze werkwijze een duurzame oplossing in zicht is".

In de jaarrede staat dat met bouwterrein burgers sneller financiering kunnen krijgen voor een woning. VMSS stelt voor bouwkavels te geven aan zij die ze het hardst nodig hebben. "Zeker niet aan personen die reeds beschikken over één of meerdere bouwkavels." De organisatie meent dat het geven van grond en vervolgens daarop een woning bouwen een "enorme boost" kan geven aan de economie, de leefkwaliteit en het welzijnsgevoel van vooral studenten en jongeren met weinig toekomstperspectief.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina