Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lewandowksi Uefa Voetballer van het Jaar

Lewandowksi Uefa Voetballer van het Jaar

01/10/2020 14:33 - Van onze redactie

Lewandowksi Uefa Voetballer van het Jaar

De Poolse aanvaller Robert Lewandowski van Bayern München werd donderdag overtuigend opgeroepen tot Uefa Voetballer van het Jaar. Foto: Uefa  

PARAMARIBO - Robert Lewandowski is zoals verwacht uitgeroepen tot Uefa Voetballer van het Jaar. Hij ging er in Genève ook vandoor met de prijs voor beste aanvaller. Met haarscherpe precisie voor het doel leidde de 32-jarige Lewy het Duitse Bayern München naar vier titels: de Bundesliga, Duitse beker, Champions League en Uefa Super Cup.

Lewandowski was met 477 punten veruit de beste. Hij troefde Kevin De Bruyne (Manchester City/90 punten) en clubgenoot Manuel Neuer (66 punten) af. In de toptien zaten verder Neymar (Paris Saint-Germain/53), Lionel Messi (Barcelona/53), Thomas Müller (Bayern München/41), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain/39), Thiago Alcántara (Bayern München/27), Joshua Kimmich (Bayern München/26) en Cristiano Ronaldo (Juventus/25).

In het miljardenbal was Lewandowski fenomenaal; hij maakte vijftien goals in tien wedstrijden en werd topscorer van de competitie. De Poolse spits had ook zes assists. Hij vond in de Bundesliga 34 keer het net in 31 partijen (topscorer) en in de DFB Pokal passeerde hij zes keer de keepers in vijf ontmoetingen. Lewandowski werd na de Duitse competitie uitgeroepen tot Bundesliga speler van het seizoen.

Voor Der Rekordmeister werd het een succesvolle dag. Coach Hansi Flick wed namelijk uitgeroepen tot Coach van het Jaar, Joshua Kimmich werd de verdediger van het jaar en aanvoerder Manuel Neuer ging er vandoor met de 'Doelman van het Jaar'-award. De enige prijs die niet naar Bayern ging was die van middenvelder van het jaar. Winnaar werd Kevin de Bruyne van Manchester City.

Andere awardwinnaars: Voetbalster van het Jaar: Pernille Harder; Vrouwencoach van het Jaar: Jean-Luc Vasseur; Doelvrouw van het Jaar: Sarah Bouhaddi; Verdedigster van het Jaar: Wendie Renard; Middenveldster van het Jaar: Dzsenifer Marozsán; Aanvalster van het Jaar: Pernille Harder; winnaar Uefa President's Award: Didier Drogba.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina