Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • EduNice pleit voor toegankelijker onderwijs

EduNice pleit voor toegankelijker onderwijs

01/10/2020 07:58 - Amanda Palis

Navin Ganga (links midden) geeft instructies aan een groep studenten die gebruiken maken van het simulatieplatform.

Navin Ganga (links midden) geeft instructies aan een groep studenten die gebruiken maken van het simulatieplatform. Foto: collectie EduNice  

PARAMARIBO - EduNice, het onlineplatform voor studenten, pleit voor toegankelijker digitaal onderwijs. Oprichter Navin Ganga ziet een grote meerwaarde en besparingen voor de overheid als digitaal onderwijs echt een kans krijgt in Suriname. “De overheid kan miljoenen besparen op de begroting voor onderwijs”, geeft hij aan in gesprek met de Ware Tijd.

"Met het onlineplatform dat de boeken voor elke student of leerling digitaal ter beschikking stelt, komen de kosten voor aanschaf, opslag en distributie weg te vallen. We zouden alle boeken voor het onderwijs digitaal kunnen leveren", beweert Ganga. Het geld dat wordt uitgespaard kan dan worden besteed aan bijvoorbeeld het beschikbaar stellen van apparaten en toegang tot internet voor eenieder.

EduNice biedt ook onlinecursussen en simulaties aan op basis van een maandelijks abonnement. "Hier staat zelfontwikkeling centraal en kunnen studenten door zelfstudie werken aan hun competentie. Met de simulaties kunnen ze in teamverband leren over bijvoorbeeld het leiden van een bedrijf."

De digitale diensten werden al vóór de Covid-19- pandemie geleverd en worden vooral afgenomen door particuliere instituten voor hoger onderwijs. Hij merkt wel een toenemende belangstelling. "De groei van onlinecursussen is tijdens de Covid-19-periode iets toegenomen. Mensen zijn meer geneigd online educatie een kans te geven, wat voorheen niet als vanzelfsprekend werd gezien."

Ganga onderkent dat digitaal onderwijs in Suriname uitdagingen heeft, maar denkt dat het toegankelijker zal worden voor een groot deel van de samenleving als er gratis data wordt aangeboden voor alles wat er mee te maken heeft. "Dit model heeft al gewerkt in Afrikaanse landen. Als we kijken naar maatschappelijk verantwoord ondernemen en hoe bedrijven daarin staan, zou de overheid in samenwerking met de telecombedrijven bepaalde educatieve websites gratis beschikbaar moeten stellen voor eenieder."

Als voorbeeld haalt hij de Covid-19-website aan die Digicel-gebruikers datavrij mogen gebruiken. "Zo heb je minder weerstand vanuit alle groepen en is afstandsonderwijs ineens toegankelijk voor eenieder." Ganga pleit ook dat docenten op school veel meer gebruik kunnen maken van de digitale mogelijkheden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina