Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zichtbare vorderingen Paramaribo Live City

Zichtbare vorderingen Paramaribo Live City

29/09/2020 19:59 - Jason Pinas

Transportminister Albert Jubithana en gezelschap behoorden tot de eerste personen die een rondrit kregen in de sightseeing carts.

Transportminister Albert Jubithana en gezelschap behoorden tot de eerste personen die een rondrit kregen in de sightseeing carts. Foto: Regillio Derby  

PARAMARIBO - Het Paramaribo Live Museum-project dat als doel heeft meer leven en kleur te brengen in de binnenstad zal nog dit jaar voor een belangrijk deel worden afgerond. Dit verzekert Errol Gezius, secretaris van de United Tour Guides of Suriname (UTGS), aan de Ware Tijd.

De toeristenorganisatie leidt voorlopig nog het project maar zal het spoedig overdragen aan de nieuwe toerismecoöperatie PBM Creative City die in het weekend officieel is gelanceerd. Het project wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) die tevreden is over de voortgang.

Hoewel onder meer door de coronacrisis het project vertraging heeft opgelopen, is IDB tevreden over het verloop. "In overleg met haar hebben we een paar zaken verschoven", zegt Gezius. Hij merkt op dat de financier ruim honderdduizend US dollar beschikbaar heeft gesteld. Dat is ongeveer de helft van de totale kosten.

Dat maakt dat niet alle plannen direct kunnen worden meegenomen. "Maar het betekent niet dat we zullen stoppen. We gaan misschien met andere donateurs verder. De plannen worden in ieder geval gerealiseerd, mogelijk op een later tijdstip."

Zondag zijn sightseeing carts - elektronische wagentjes - officieel gepresenteerd aan het publiek. Ze zullen worden ingezet bij stadstours voor toeristen. Hiermee wordt een van de belangrijke doelen van het project gerealisseerd.

Ook zijn geplande muurschilderingen in het stadscentrum en de aanschaf van een foodtruck afgerond. De chefkoks die speciale menu's zullen bereiden in mobiele keukens wachten op het sein om te beginnen. Dit is volgens Gezius een kwestie van tijd. Foodtrucks zullen op strategische plekken in de binnenstad komen te staan, "maar die locaties moeten we nog goed afstemmen met de districtscommissaris".

Een ander belangrijk deel van het project is het bouwen van een digitaal platform met informatie over alle componenten van de toerismesector in Suriname. Het platform komt te staan in het Toerisme Informatiecentrum bij Waka Pasi in de Palmentuin. Gezius: "We zijn ook bezig met het voorbereiden van digitale hotspots ten behoeve van reclame van bedrijven."

Yves Tjon-Sack-Kie, voorzitter van zowel UTGS als PBM Creative City, zegt dat de coöperatie ervoor wil zorgen dat meerdere sectoren bijdragen aan stadsverfraaiing. "We willen samen met de beleidsmakers eraan werken dat alle initiatieven voor de binnenstad van Paramaribo een duurzaam karakter hebben en dat ook onze achterkleinkinderen ervan zullen mogen genieten."

Penningmeester Sherida Mormon stelt dat ook bedrijven in de binnenstad mogen meedoen met Paramaribo Live City. Nu al doen ondernemingen mee, "maar we willen dat dit zich uitbreidt en steeds meer bedrijven en organisaties gaan meewerken aan stadsverfraaiing".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina