Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Geen paniek, voor alles is er een oplossing’

‘Geen paniek, voor alles is er een oplossing’

29/09/2020 00:00 - Amanda Palis

Onderwijsminister Marie Levens verzekerde maandag dat alles in orde is zodat scholen donderdag onder het nieuwe normaal kunnen starten.

Onderwijsminister Marie Levens verzekerde maandag dat alles in orde is zodat scholen donderdag onder het nieuwe normaal kunnen starten. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - "Geen paniek, voor alles is er oplossing", was de geruststelling die Marie Levens, minister van Onderwijs en Cultuur, maandag meegaf aan de samenleving. De bewindsvrouw zei op de Covid-19-persconferentie dat het in andere landen wel eens is gebeurd dat herstart van de scholen tot een piek heeft geleid in besmettingen, "maar dat willen wij hier niet".

Het is volgens haar begrijpelijk dat er heel veel vragen zijn bij de samenleving hoe de herstart van de scholen op 1 oktober eruit zal zien. "We zijn ervan overtuigd dat het goed zal lopen. Ik heb heel veel vertrouwen in de directie, schoolhoofden en leerkrachten die zich ook druk maken om het welzijn van de leerlingen", zei Levens.

Doordat er maximaal slechts tien leerlingen in een klas zullen zitten gaan kinderen slechts twee dagen naar school. De andere dagen worden opgevangen met schoolmateriaal dat speciaal is ontwikkeld. "Er is ook rekening gehouden met de verschillende aspecten in het land. Er is namelijk niet overal internet of elektriciteit."

Daarom zijn er volgens haar verschillende vormen van aanpak gericht op de situatie per district. Levens benadrukte dat het ministerie zich vooral heeft gericht op het ontwikkelen van zelfgestuurd materiaal. "Dat zijn op maat gestuurde opdrachten die zijn gedrukt en die de kinderen meekrijgen naar huis."

De focus zal dus vooral op schriftelijk materiaal zijn, maar er zal ook digitaal materiaal beschikbaar zijn voor leerlingen die de voorzieningen hebben. "Het mag in elk geval niet zo zijn dat de kinderen die de voorziening niet hebben, niet meekunnen." Levens erkende dat digitaal onderwijs niet voor alle huishoudens haalbaar is.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina