Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Financiële problemen consulaten deze week verholpen

Financiële problemen consulaten deze week verholpen

28/09/2020 09:54 - Ivan Cairo

Minister Albert Ramdin zegt dat personeel op buitenlandse diplomatieke posten uiterlijk woensdag over zijn salaris beschikt.

Minister Albert Ramdin zegt dat personeel op buitenlandse diplomatieke posten uiterlijk woensdag over zijn salaris beschikt. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Enkele diplomatieke posten in het buitenland kampen met ernstige financiële problemen. De Ware Tijd verneemt dat sommige consulaten al drie maanden geen salaris hebben uitbetaald aan het personeel. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken zegt dat de afgelopen dagen is gewerkt aan een oplossing en dat maandag geld wordt overgemaakt. “De consulaten en ambassades hebben geen geld op hun rekening, maar maandag wordt dit opgelost.” Volgens Ramdin moet het personeel uiterlijk woensdag zijn salaris hebben.

De problemen komen door de ernstige financiële crisis waarin het land verkeert. Het is gebruikelijk dat de regering een bedrag voor de diplomatieke posten overmaakt die enkele maanden salarissen en operationele kosten dekt. Door de crisis is dat de afgelopen periode onregelmatig gebeurd, waardoor het geld van een aantal ambassades en consulaten opraakte. "Vanwege de precaire financiële situatie moeten we serieus kijken hoe ermee om te gaan, maar we gaan het oplossen", verzekert de minister.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina