Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-19: Eén besmetting, 67 active cases

Covid-19: Eén besmetting, 67 active cases

28/09/2020 20:53 - Van onze redactie

Covid-19: Eén besmetting, 67 active cases

 

PARAMARIBO - Van de 28 personen van wie in de afgelopen 24 uur een swab is afgenomen testten 27 negatief. De ene persoon die besmet is met het coronavirus komt uit Paramaribo. Het aantal actieve gevallen landelijk is gedaald tot 67.

Het totaal aantal besmettingen landelijk bedraagt 4.836. Het Covid-19-sterftecijfer bleef stationair op 102. In de afgelopen 24 uur zijn zes personen genezen verklaard, wat dat totaal bracht op 4.667. Momenteel liggen 31 personen met het coronavirus in ziekenhuizen en zeven op intensivecareafdelingen. Verder zijn er 41 positieven in isolatie en 37 mensen die niet negatief zijn in quarantaine.

Eerder maandag werd bekend dat voor Apoera, Washabo en Section in het bestuursressort Kabalebo in district Sipalwini een total lockdown geldt vanwege besmettingen. Daarnaast is het luchtruim maandag opengegooid voor reizigers uit Nederland. Deze week wordt nog door de vingers gekeken, maar vanaf volgende week moeten ze kunnen aantonen dat ze negatief zijn getest op Covid-19 en volgt na aankomst tien dagen verplichte overheidsquarantaine.

Vanaf maandag gaat de komende twee weken de avondklok om negen uur 's avonds in, in plaats van acht uur. "We hebben geen wetenschappelijk bewijs, maar dit is puur logistieke maatregelen omdat het onderwijsproces op 1 oktober van start gaat en wij rekening houden met de middagopleiding", aldus minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. De drop in active cases sterkt de regering om het proces van normalisatie verder voort te zetten "op een verantwoorde en gefaseerde wijze".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina