Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'De markt moet draaien als een big business'

'De markt moet draaien als een big business'

24/09/2020 08:04 - Amanda Palis

Dc Ricardo Bhola verwacht heel veel van waarnemend marktmeester Gautam Dhanai.

Dc Ricardo Bhola verwacht heel veel van waarnemend marktmeester Gautam Dhanai. Foto: Amanda Palis  

PARAMARIBO - “De markt moet draaien als een big business!” Dat zegt Ricardo Bhola, districtscommissaris (dc) Paramaribo Noordoost, in gesprek met de Ware Tijd. Die opdracht is meegegeven aan Gautam Dhanai, die maandag werd geïnstalleerd als nieuwe waarnemend marktmeester van de Centrale Markt aan de Waterkant.

Bhola verduidelijkt dat Dhanai vooralsnog enkele maanden in een proefperiode is en zich moet bewijzen. "Er bestaat in elk geval geen twijfel dat we de juiste persoon hebben gekozen." Volgens de burgervader is er navraag over Dhanai. Echter, op social media is er flink kritiek geuit op diens aanstelling. Desgevraagd zegt de dc dat hem bij navraag niets ter ore is gekomen daarover. "Er zullen altijd geruchten zijn", vindt hij.

Dhanai is geen onbekende in de markt en Bhola is hoopvol dat hij vanwege zijn ervaring een wezenlijke bijdrage zal leveren. De waarnemend marktmeester heeft eerder gewerkt onder John Lecton, op wiens plaats hij komt. Daarnaast was hij acht jaar marktcoördinator. Bhola: "Er zijn grote uitdagingen en problemen die deze nieuwe marktmeester te wachten staan. We hopen dat hij het werk aan zal kunnen."

De burgervader erkent dat Dhanai's voorganger een goede basis heeft gelegd. Met Lecton is dan ook de afspraak gemaakt dat indien nodig er een beroep zal worden gedaan op zijn kennis. Eén van de grote mijlpalen van Lecton is dat de markt zich zoveel mogelijk zelf bedruipt. Het behouden en zelfs vergroten van de economische activiteiten moet Dhanai nu verwezenlijken. "Wat goed is, zal voortgezet moeten worden. Het ontwikkelingsplan dat de nieuwe markmeester heeft voorgehouden, heeft duidelijke raakvlakken met zijn voorganger", zegt Bhola.

Hij geeft aan dat de echtgenote van Lecton, Anouschka Sardjoe die de nu gepensioneerde marktmeester ondersteunde in het multidisciplinaire team van de Centrale Markt, als beleidsmedewerker is aangetrokken. Ze zal het commissariaat ondersteunen in het coördineren van de vijf markten en zal ook belast zijn met het aansturen van de controlemechanismen die moeten komen. "We werken met mensen ongeacht (politieke) kleur", aldus Bhola.

Dhanai is zich bewust van de uitdagingen die hem te wachten staan. Eén daarvan wordt ongetwijfeld de herregistratie van de marktventers. "Momenteel is er nog geen exact beeld van hoeveel marktventers en exploitanten er zijn. Er zijn ook mensen die illegaal bezig zijn binnen de markt. Ook deze worden in kaart gebracht en zullen met behulp van de verschillende stakeholders geordend worden", belooft Dhanai. Ook het vraagstuk van venters buiten de markt komt op zijn bord. "We willen een evenwichtige concurrentie hebben onder de venters."

Het inbouwen van de nodige controlemechanismen is ook prioriteit voor Bhola, die verwijst naar eerdere voorvallen van financieel mismanagement en verantwoording. "We willen dit zo veel als mogelijk beperken en ook meneer Dhanai daartegen beschermen. We doen het niet om de marktmeester onaangenaam te zijn, maar we willen zo transparant mogelijk zijn. Elke verdienste moet terug te zien zijn in de markt", aldus de dc die continu de vinger aan de pols zal houden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina