Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Professionaliteit

COMMENTAAR: Professionaliteit

21/09/2020 12:00

COMMENTAAR: Professionaliteit

 

HET TEAM VAN Jairzinho Bigi Boy heeft woensdag flink afgegeven op de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS). De manier waarop de vereniging daags vóór de persconferentie haar misnoegen kenbaar maakte, schoot de vechter en zijn coach in het verkeerde keelgat en zij verwijten de VSJS ervan niet professioneel te zijn en niet te zijn meegegroeid in het proces. Ook op sociale media is er flink afgegeven op de journalisten. Echter, de journalisten mogen rekenen op steun voor hun standpunt want er zijn nog enkelen die weten hoe het reilt en zeilt binnen een professionele organisatie.

Het is nimmer de intentie van VSJS geweest om te ruziën met Bigi Boy en zijn team; de organisatie heeft slechts haar misnoegen geuit over de houding naar haar toe. Het is daarom onbegrijpelijk dat het team van de vechter de vereniging als vijand beschouwt en zelfs gebrek aan professionaliteit verwijt. Gelet op de tirade tijdens de persconferentie en handelingen voor en na de wedstrijd kan het in feite juist andersom.

Het is wereldwijd zo dat journalisten voor een wedstrijd proberen de vechter te spreken. Dat Babb en zijn pupil zeggen dat zij zich focussen op het gevecht begrijpt een ieder. Als zij persoonlijk geen tijd hebben voor de pers, moeten zij net als elke prof of vereniging een publiciteitsman in dienst nemen die voor de informatieverschaffing kan zorgen. Het nieuws moet naar het volk worden gebracht en het liefst wanneer het nog leeft. Dan kan er niet een maand na een wedstrijd een persconferentie hierover belegd worden. Het nieuws is dan al van de buitenlandse media gehaald en uitentreuren belicht.

Het is erg onprofessioneel en getuigt van gebrek aan respect dat een topsporter als Bigi Boy en zijn coach aangeven dat Bigi niet voor de Surinaamse pers werkt of daarvan leeft. De Surinaamse pers heeft een wezenlijke bijdrage geleverd in zijn proces en zal dat blijven doen. De VSJS stelt zich niettemin erg professioneel op en zegt het bij de eerdere statement te laten. Trouwens de VSJS heeft ook nimmer aangeven dat haar eerder standpunt een permanente was, maar het zijn juist de vechter en zijn coach die hebben besloten voorlopig de Surinaamse pers te negeren.

Het is daarnaast jammer te aanschouwen op welke manier de vechter en zijn kamp steun zoeken op sociale media. Het is bekend dat Surinamers vaak emotionele reacties geven, omdat zij niet weten wat zich precies afspeelt of hoe het eraan toegaat. Het zal de VSJS niet eigen zijn een Surinaamse sporter neer te halen, maar de organisatie mag zeker haar misnoegen uitten als zij niet met respect wordt behandeld. Het betaamt eenieder die lokaal of internationaal succes boekt om met beide benen op de grond te blijven.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina