Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Busvervoer start gefaseerd op

Busvervoer start gefaseerd op

21/09/2020 00:00 - Van onze redactie

Vanaf maandag wordt er op deze 38 routes gereden door PLO-bussen.

Vanaf maandag wordt er op deze 38 routes gereden door PLO-bussen.  

PARAMARIBO - Wanneer maandag het openbaar busvervoer na een halfjaar weer wordt opgepakt, zullen niet alle bussen rijden. Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft zondagavond laten weten dat in de pilotfase van één week 38 van de 75 trajecten, die door de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) worden onderhouden, zullen worden opengesteld.

Op al deze 38 routes wordt er tegen aangepaste tarieven gereden. Eerder maakte de regering bekend dat het stadstarief van SRD 1,85 is verhoogd naar SRD 5. TCT benadrukt dat tijdens de gefaseerde herstart het protocol voor de transportsector in werking treedt. De controle en handhaving daarvan zal door de ministeries van TCT en Justitie en Politie plaatsvinden.

Het streven is het geheel strikt te monitoren. De overige 37 trajecten zullen pas groen licht krijgen "indien alles met betrekking tot de naleving, controle en handhaving van het transportprotocol ordelijk verloopt, na wekelijkse evaluatie", aldus TCT.

Het ministerie doet een dringend beroep op de samenleving om de instructies van TCT en PLO strikt op te volgen. "Om Covid-19 te kunnen overwinnen is het van eminent belang dat eenieder zich houdt aan de richtlijnen binnen het genoemde protocol. Wij rekenen samen met u op een veilige, ordelijke en gezonde herstart en ontwikkeling van onze transportsector", aldus het ministerie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina