Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kinderarts schrikt van optreden politie

Kinderarts schrikt van optreden politie

16/09/2020 10:01 - Amanda Palis

Kinderarts schrikt van optreden politie

Voor enkelen is de politie niet altijd de beste kameraad. Foto: politie.sr  

PARAMARIBO - Kinderarts, Frederika Morpurgo kreeg vrijdag rond middernacht de schrik van haar leven toen zij onderweg naar het ‘s Lands Hospitaal werd klemgereden door ongeveer vijf politiewagens. “Ik was opgeroepen om bij te staan als kinderarts in de operatiekamer, aangezien een patiënt een keizersnee moest ondergaan. Onderweg naar mijn werk zag ik ineens zwaailichten op me afkomen”, doet Morpurgo haar verhaal aan de Ware Tijd.

"Ik was toen vrij kalm en bereidde me erop voor dat ik mij moest legitimeren, toen ik plotseling van alle kanten werd klemgereden. Auto's voor, achter en naast me; ik kon helemaal geen kant op. Ze hebben me ook niet opgeroepen om langs de weg te staan", vertelt de toen geschrokken kinderarts. "Ik ben nooit in aanraking gekomen met de politie, tenzij ze met hun kinderen bij mij op de poli komen en was heftig aangedaan, want dit machtsvertoon is toch niet normaal?", vraagt de kinderarts zich af. Morpurgo gaf aan dat zij zich verder netjes heeft gelegitimeerd, maar was aan het werk nogal overstuur. "Je kunt zeggen dat ik zo mijn routine gewend was en bijna op autopilot functioneerde, maar dit was echt ongehoord."

Toen Morpurgo maandag contact opnam met de politie om haar beklag door te geven, was ze nogal verrast door de reactie van de politieagent. "Ik gaf aan dat zo een reactie van klemrijden niet had gehoefd, het is best angstaanjagend voor de normale burger, die zich slechts moest legitimeren tijdens lockdown uren. De agent gaf aan dat er evengoed een crimineel op mijn achterbank had kunnen zitten en iedereen kan aangeven dat hij of zij arts is", klonk zijn botte reactie. "Het was voor mij duidelijk een vorm van machtsvertoon dat helemaal niet hoefde op dat moment. Je kon duidelijk zien dat er maar één persoon in de auto was en dat je maar één persoon zo gaat klemrijden, is ongehoord".

De Ware Tijd heeft korpschef Roberto Prade gevraagd of deze procedure van handelen volgens het protocol is. Echter, hij verwees naar commissaris Henry Seedorf voor een reactie, omdat die voorzitter is van het coördinatieteam. Echter, het is niet gelukt Seedorf te bereiken. "In zijn algemeenheid kan ik wel stellen dat omstandigheden medebepalend zijn voor de manier van optreden door de politie", geeft Prade nog mee. Hij zei tot slot dat Morpurgo gerust een klacht op schrift mag opstellen en naar hem mag opsturen voor behandeling.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina