Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Toch nog overtreders naar recreatieoorden

Toch nog overtreders naar recreatieoorden

14/09/2020 05:54 - Amanda Palis

Hoewel uitbaters van recreatieoorden opnieuw de regels naast zich hebben neergelegd, zegt dc Marlène Joden (m) dat er geen boetes zijn uitgeschreven."

Hoewel uitbaters van recreatieoorden opnieuw de regels naast zich hebben neergelegd, zegt dc Marlène Joden (m) dat er geen boetes zijn uitgeschreven." Foto: BIC Para  

PARAMARIBO - Ondanks de waarschuwingen van de minister van Transport, Communicatie en Toerisme Albert Jubithana, zijn er toch enkele overtreders geweest die richting de vakantieoorden zijn getrokken. De districtscommissaris van Para, Marlène Joden zegt dat er enkele overtreders van het resort Relax en Carolina zijn aangesproken en weggestuurd. “De oordhouders zijn ook aangesproken over hun overtreding. Er zijn geen boeten uitgeschreven."

Joden spreekt van een rustige lockdown binnen haar district. "We kunnen misschien niet zeggen dat we het 100 procent rustig hadden maar er is van onze kant met man en macht gewerkt om het rustig te houden". Ook in klein Corinie zijn er mensen aangetroffen, maar omdat het familiehuisjes zijn kon de politie niet veel doen.

De politie- en bestuursambtenaren zijn volgens Joden sinds vrijdag druk bezig geweest met controle. Er zouden wel mensen zijn weggestuurd, maar geen boete uitgegeven. Dinsdag is er een officieel overleg en kennismaking met de oordhouders in Para. "We zullen over de stand van zaken praten", zegt Joden. Daaronder vallen de protocollen voor de oorden die nog besproken moeten worden.

In Brokopondo was het voor districtscommissaris Ludwig Mendelzoon relatief rustig. De meeste oorden hebben wel gehoor gegeven aan de oproep niet open te gaan. "Er is wel een rapportage binnengekomen dat een resort te Klaaskreek van een ex-dc activiteiten had. De politie is erheen gegaan om de activiteiten stop te zetten. Ze hebben wel door de vingers gekeken. Omdat de mensen geen brief hadden, hebben we besloten dat ze konden blijven maar ze moesten zich strikt aan de regels houden", zegt Mendelzoon die meteen daarop toevoegt dat geen enkel oord open mag zijn tot er toestemming is gegeven.

Wat betreft de besmettingen voor Brokopondo spreekt de dc van een vrij stabiele situatie. "Alleen zijn mensen bang om zich te laten testen. Ook bij het naleven van de maatregelen tijdens rouwdiensten of begrafenis gaat het nog moeizaam", zegt Mendelzoon.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina