Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • President installeert Sociaal-economische Raad

President installeert Sociaal-economische Raad

14/09/2020 17:56 - Van onze redactie

President installeert Sociaal-economische Raad

 

PARAMARIBO - "Economische stabiliteit, sociale rust, maatschappelijke werkzaamheid, duurzame ontwikkeling, economische groei en sociale rechtvaardigheid" noemde president Chandrikapersad Santokhi maandagmiddag bij de installatie van de Sociaal-economische Raad (SER) "kernwoorden die ons allen verbinden en samenbrengen". Het adviserende orgaan is volgens hem een belangrijk platform in het streven van zijn regering om continu in dialoog te gaan met de sociale partners.

De SER bestaat uit vertegenwoordigers van de regering, Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur), Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en Associatie van Surinaamse Fabrikanten (Asfa). Santokhi gaf aan dat besloten is de SER uit te breiden met de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (Akmos) en de Kamer van Koopkhandel en Fabrieken (KKF). Om de Akmos te accommoderen heeft de regering één van zijn plekken afgestaan "zodat we nu met aanvullende inspraak een maatschappelijk breder gedragen regeerbeleid kunnen uitvoeren".

De SER wordt volgens de president gezien als een "nuttige en waardevolle gesprekspartner". Hij noemde daarbij ook de Staatsraad die eerder maandagmiddag door hem werd geïnstalleerd. "Institutioneel en constitutioneel bekeken heeft de regering vandaag twee belangrijke instrumenten in place als adviesorganen, beide met hun eigen taakstelling en verantwoodelijkheid. En dit is belangrijk omdat we aan de vooravond staan van presentatie van het crisisbeheersingsplan aan De Nationale Assemblee."

De nieuwe SER bestaat uit Ritesh Ganpat, Stephen Smit, Vandana Pherai, Sila Kisoensingh en Raymond Landbrug (regering), Armand Zunder, Jan Haakmat en Robby Berenstein (Ravaksur; de vierde plek moet nog worden ingevuld), Marlon Telting, Djaienti Hindori en Shirley Relyveld (VSB) en Rudy Soekhlal (Asfa). De plaatsvervangend leden zijn Laetitia Fernand, Robert Soentik, Harry Soekhlal, Henry Ori en Ruben Ravenberg (regering), Imro Wip, Imrick Edam, Robby Naarendorp (Ravaksur), Marjorie Renardus, Jean-luc van Charante en Marny Daal (VSB) en Diana Ensberg (Asfa).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen