Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Groot deel manschappen blij'

'Groot deel manschappen blij'

14/09/2020 07:58 - Amanda Palis

'Groot deel manschappen blij'

Regiocommandant Retitia Forster (l) en ressortcommandant Nieuw-Nickerie Mohanie Ramnath. Foto: dWT Archief  

NIEUW-NICKERIE - Uitspraken van VHP-assembleelid Harriët Ramdien zouden erop kunnen duiden dat veel mensen in Nickerie niet wakker liggen van het bijna plotselinge vertrek van gewestelijk politiecommandant Retitia Forster. “Mevrouw Forster is de slechtste commandant die deze regio ooit heeft gekend. Dat ze nu de media opzoekt om sympathie te winnen voor haar situatie is ongehoord”, zegt de politica. Met dit laatste doelt ze op een interview dat de toppolitievrouw aan Apintie heeft afgestaan.

Daarin ontkent ze aantijgingen over een gedwongen vertrek. "Ik ben door niemand uit Nickerie gestuurd." Haar besluit zou te maken hebben met het feit dat ze tegen haar pensioen aanleunt. Echter, er circuleren berichten dat enkele personen en omstandigheden hebben bijgedragen aan haar besluit om al haar verlofdagen op te nemen en daarop aansluitend met pensioen te gaan. Korpschef Roberto Prade wil in dit stadium niet reageren tegenover de Ware Tijd. "Bij verandering van de situatie zal ik er zeker op terugkomen", zegt hij.

Ramdien ziet Forster liever gaan dan komen en weerspreekt diens uitspraken. Dat het niet botert tussen de twee vrouwen blijkt uit wat enkele maanden geleden is voorgevallen rond een coronabesmetting bij de afdeling Verkeer van de politie in het district. De politiecommandant zou Ramdien ervan hebben beschuldigd met voorbedachten rade naar de locatie te zijn gegaan, zonder met haar te hebben afgestemd welke maatregelen waren getroffen voor tijdelijke sluiting en ontsmetting van de afdeling.

Ramdien: "Agenten zijn me bij een project komen halen omdat ze bang waren. Ze hadden opdracht gekregen van Forster om handschoenen aan te trekken en de ruimte met chloor te ontsmetten. Dat is ongehoord en zeker niet volgens het protocol." De politica informeerde vervolgens de minister en de korpschef. "Forster was nergens te vinden; niemand wist waar ze was. Ze kwam pas later opdagen. De minister had toen al besloten om de afdeling te sluiten en BOG was ingeschakeld om de afdeling te ontsmetten. Dat ze doet voorkomen alsof zij dat alles heeft geregeld is niet waar."

Een andere reden voor Forsters vertrek zou te maken hebben met de confrontatie begin van de maand tussen haar en Sham Goerdajal van het kabinet van de president. Volgens Forster zou de delegatieleider tegen haar zijn uitgevaren nadat zij dringend een telefoontje moest plegen. "Ik ben leidinggevende en de barricades bij Coronie waren toen gaande, en als leidinggevende krijg je informatie binnen. Goerdajal is tegen mij uitgevaren toen ik terugkwam na een minuutje, terwijl ik beleefd gevraagd had om begrip voor het beantwoorden van telefoongesprekken", zei Forster in 'In de branding'.

Ramdien doet liever geen uitspraken over wat er met andere personen is voorgevallen, maar geeft aan dat het haar niet verbaast dat ook anderen problemen met de politieagente ondervinden. "Met iedereen heeft ze een misverstand. Hoe kun je fungeren als commandant en dan ben je nauwelijks of heel weinig in je eigen regio. Wat ik zeker weet is dat een groot deel van haar manschappen blij is dat ze is vertrokken. Want met hen communiceren kon ze al helemaal niet", zegt Ramdien. De krant heeft herhaaldelijk geprobeerd contact te maken met Forster. Op WhatsAppberichten en telefoontjes werd niet gereageerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina