Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Huisartsenpraktijk bij Sint Vincentius niet succesvol

Huisartsenpraktijk bij Sint Vincentius niet succesvol

10/09/2020 18:04 - Aidy Pinas-Agodeba

Huisartsenpraktijk bij Sint Vincentius niet succesvol

De opgedoekte Spoedpost van het Sint Vincentius Ziekenhuis werd omgetoverd in een huisartsenpraktijk, maar ook in die vorm hield ze geen stand. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Medhulp, een dochteronderneming van de stichting Staatsziekenfonds (SZF), heeft drie van de vier huisartsenpraktijken die tussen november 2019 en maart dit jaar werden geopend, voorlopig gesloten. Alleen de eerste aan de Frederik Derbystraat is nog open.

Door de coronapandemie is het aanbod van patiënten sterk teruggelopen, omdat met het instellen van een avondklok mensen juist wanneer de posten waren geopend, niet op straat mogen. De huisartsenpraktijken werden geopend om buiten de reguliere werktijden van huisartsen medische hulp aan te bieden en de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) te ontlasten.

De laatste huisartsenpraktijk werd in maart geopend in het Sint Vincentiusziekenhuis (SVZ), maar sloot al na amper drie maanden de deuren. "De huisartsenpraktijk is geen succesverhaal geworden", concludeert SVZ-directeur Manodj Hindori. In maart had zijn ziekenhuis de ruimte waarin zijn eigen Spoedpost was gevestigd, verhuurd aan Medhulp.

Hindori: "Jammer genoeg heeft de huisartsenpraktijk bij SVZ nooit goed kunnen functioneren, want ze was nauwelijks opgezet of de coronacrisis brak uit. De avondklok en de lockdown maakten dat er 's avonds nauwelijks mensen op straat waren en dus was er heel weinig aanloop. In juni besloot Medhulp om de post definitief te sluiten."

Begin november 2019 werd de eerst huisartsenpraktijk van het SZF aan de Frederik Derbystraat ingebruikgenomen. Wegens de aanloop werd besloten meerdere posten op te zetten. Zo werd medio december de tweede in gebruik genomen te Sophia's Lust. Deze post heeft wel haar nut bewezen. Eerder vertelde een leidinggevende van dit filiaal aan de Ware Tijd dat er elke dag een toeloop was. Zelfs vóór aanvang van de diensttijd meldden personen zich aan. De derde huisartsenpraktijk was gehuisvest in het Militair Hospitaal tegenover het AZP.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina