Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Charlon Kloof terug in Spaanse competitie

Charlon Kloof terug in Spaanse competitie

09/09/2020 16:12 - Terence Oosterwolde

Charlon Kloof (l) op 16 maart 2019 in actie voor UCAM Murcia in de Champions League-partij tegen Telenet Giants Antwerp.

Charlon Kloof (l) op 16 maart 2019 in actie voor UCAM Murcia in de Champions League-partij tegen Telenet Giants Antwerp. Foto: championsleague.basketball  

PARAMARIBO - Charlon Kloof speelt de komende twee maanden voor MoraBanc Andorra in de Liga ACB, de Spaanse profbasketbalcompetitie. Het nieuws werd woensdag bevestigd door de Spaanse krant Mundo Deportivo. MoraBanc Andorra, vorig jaar zesde in de competitie, heette zijn nieuwste aanwinst ook welkom op Twitter.

Met het inlijven van Kloof, die in Suriname heeft gebasketbald voor CLD en Yellow Birds, keert hij terug in de topdivisie van de Spaanse profcompetitie. Hij was eerder twee seizoenen (2017-2018, 2018-2019) actief in Liga ACB voor UCAM Murcia, voordat hij in 2019-2020 uitkwam voor OGM Ormanspor in Turkije. Bij de Turkse club had hij gemiddelden van 9,6 punten, 4.2 rebounds, 2.4 assists en 1,2 steals.

MoraBanc Andorra contracteert hem voor twee maanden. De club opent het nieuwe seizoen op 20 september. Tegenstander is dan Kloof's oude club, UCAM Murcia. De dertigjarige Kloof, international van de senioren basketbalselectie van Nederland, wordt in Mundo Deportivo omschreven als een "sterke en fysieke guard". "Kloof is een speler met geweldig atletisch vermogen die uitsteekt vanwege zijn veelzijdigheid."

MoraBanc Andorra kampt met een blessuregolf en heeft momenteel amper negen spelers ter beschikking. Oriol Paulí kan een maand niet spelen, Bandja Sy is twee weken aan de kant en David Jelinek ligt er een maand uit. "We moesten dus snel handelen", zei general manager Francesc Solana. "Kloof kent de competitie en komt met de drang om ons te helpen en ook deze gelegenheid aan te grijpen."

Kloof begon zijn profloopbaan in 2014-15 bij İstanbul DSİ in de tweede divisie van Turkije, maakte in 2015-16 de overstap naar Rethymno Cretan Kings in Griekenland en ging tussentijds over naar het Italiaanse Auxilium CUS Torino. Vervolgens transfereerde hij naar MZT Skopje met wie hij kampioen werd. Hij werd ook uitgeroepen tot Most Valuable Player. Daarna volgde de overstap naar UCAM Murcia in Spanje en keerde hij terug in Turkije bij Ormanspor.

In februari toen hij uitkwam voor Oranje raakte hij in de slotfase van de ontmoeting tegen Kroatië (59-69) op 24 februari geblesseerd aan zijn dijbeen en moest er operatief worden ingegrepen. Hij heeft sindsdien in Amsterdam, Nederland aan zijn herstel gewerkt. In een interview met 'Basketbal Nederland' zei hij dat de grootste klap van zijn blessure "mentaal" was.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina