Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Veiligheid is een proces'

'Veiligheid is een proces'

08/09/2020 18:04 - Arjen Stikvoort

Het team van Brotherhood Security bij de onthulling van het naambord op de nieuwe bedrijfslocatie.

Het team van Brotherhood Security bij de onthulling van het naambord op de nieuwe bedrijfslocatie. Foto: Arjen Stikvoort  

PARAMARIBO - Sinds de opening van zijn eerste kantoor aan de Wilhelminastraat dertien jaar geleden is beveiligingsbedrijf Brotherhood Security gegroeid. Daardoor voldeed dat pand niet meer en is de onderneming maandagmiddag in een gerenoveerd kantoor aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat getrokken. Hierdoor zal het streven naar verdere professionalisering beter ter hand kunnen worden genomen.

Het bedrijf wil zich komende jaren profileren volgens het principe dat veiligheid waarborgen geen product is, maar een proces. De onderneming groeide van dertien personeelsleden bij de start, naar ruim driehonderd nu. Woordvoerder Sandra Esseboom: "Het vak van beveiliging gaat veel verder dan alleen de breedgeschouderde man met een (vuur)wapen aan de deur. Het is een specialisme met een aanvullende functie in de samenleving."

De 34-jarige directeur Danio Ceder beaamt dat. "Ik wil de branche anders gaan inrichten. Alles wat we gaan doen moet een verrassing zijn voor de gemeenschap als het gaat om veiligheid." Het begrip veiligheid moet volgens hem naar een hoger plan worden getild met een unieke aanpak. We gaan meer naar de mensen toe communiceren, een adviserende rol spelen. Voorlopig worden alleen objecten te land beveiligd "maar straks zien de mensen ons ook op het water en in de lucht".

Esseboom vult aan met de mededeling dat er met het ministerie van Justitie en Politie is gesproken over mogelijke samenwerking. "De samenleving veiliger maken kun je niet alleen, dat doe je met deskundige partners bijvoorbeeld op justitieel gebied." De Covid-19-pandemie die het land in zijn greep houdt, speelt daarin een belangrijke rol. "Ook de beveiligers moeten daarop anticiperen."

Brotherhood Security bewaakt en beveiligt meer dan 150 objecten: van shopping malls tot lottokantoren, van woonwijken tot aan (VIP) persoonsbeveiliging. Iedereen krijgt beveiliging op maat. In het nieuwe pand zijn ondergebracht een meld- en wapenkamer, loketten voor sollicitanten, een financiële en human resourceafdeling en een ruimte waar klachten binnenkomen en het werk wordt uitgezet.

Moeder van de directeur, Gerda Bundel, is duidelijk trots op haar zoon. "Het is geweldig. Dit is hoe en wat hij is." Jongere Broer Björn Ceder zit sinds vijf jaar in het bedrijf. Hij groeide uit van chauffeur tot een volwaardig beveiligingsbeambte. "Elke dag leer ik bij via trainingen en cursussen en ik ben nog lang niet uitgeleerd."

Pravesh Sheombarsing zit pas twee maanden in het bedrijf." Ik vind het heel leuk werk. Ik sta aan de deur en wijs de bezoekers hoe ze de Covid-19-protocollen moeten toepassen. Ik zit hier op mijn plek en hoop nog veel te leren van mijn leidinggevende."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina