Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PCS-zorgafdeling Broki operationeel

PCS-zorgafdeling Broki operationeel

08/09/2020 05:55 - Jason Pinas

Rudi Dwarkasing van het PCS en minister Amar Ramadhin bekijken de plaquette die is onthuld bij de officiële opening van de zorgafdeling Broki.

Rudi Dwarkasing van het PCS en minister Amar Ramadhin bekijken de plaquette die is onthuld bij de officiële opening van de zorgafdeling Broki. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Tijdens het eerste officiële bezoek van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid aan het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) maandag is de nieuwe zorgafdeling Broki geopend. Deze unit moet volgens medisch directeur Rudi Dwarkasing een belangrijke bijdrage leveren aan het klaarstomen van mentaal zieke personen om terug te keren in de maatschappij.

Het streven is om patiënten die langdurig ziek en opgenomen zijn geweest in het PCS via verschillende programma's binnen twaalf maanden weer te plaatsen in de samenleving. "Het is een realistisch streven van ons. Als het een utopisch ding was zouden we er niet aan beginnen", benadrukt Dwarkasing zelfverzekerd.

Tijdens een presentatie kort vóór de opening van Broki zei de medisch directeur dat het plan om de nieuwe unit op te zetten sinds 2014 bij de leiding van de instelling leeft. Volgens hem is er stapvoets gewerkt naar dit moment. Nu zijn er 24 patiënten ondergebracht in de nieuwe afdeling. "We gaan het traject netjes en op een wetenschappelijk verantwoorde manier doen."\

Aandacht en begeleiding in de persoonlijke ontwikkeling maar ook zelfontplooing zijn basiszaken waaraan gewerkt zal worden op de afdeling Broki. "Deze patiënten moeten binnen een jaar al dan niet gedeeltelijk hun weg terugvinden in de samenleving in plaats van hier te verpieteren."

Minister Ramadhin die de opening deed is ingenomen met het initiatief. Ook de andere plannen van de directie van PCS wil hij als bewindsman ondersteunen. Vooral over het kader van dit centrum is de bewindsman lovend. "Ik weet dat er genoeg kader is. Er zijn hier heel veel mensen die de mentale zorg op een hoger niveau kunnen tillen", merkt hij op.

Ramadhin zegt echter dat door de financiële crisis de regering weinig bewegingsruimte heeft op dit moment. "Je ziet dat ook hier de instelling wil komen op een bepaald niveau maar de financiële uitdagingen zijn enorm en dat vormt een belemmering als je verder wil gaan."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina