Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Markt Nickerie weer open

Markt Nickerie weer open

07/09/2020 05:50 - Beta Debidien

Marktmeester Dawood Khodabaks (l) en districtscommissaris Senrita Gobardhan geven aanwijzing voor het aanbrengen van markeringen op de parkeerplaats van de markt.

Marktmeester Dawood Khodabaks (l) en districtscommissaris Senrita Gobardhan geven aanwijzing voor het aanbrengen van markeringen op de parkeerplaats van de markt. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - Vanaf maandag gelden voor bezoekers van de markt in Nieuw-Nickerie aanvullende maatregelen om verspreiding van Covid-19 te voorkomen. “We hebben markeringen aangebracht voor een ‘one way’-systeem en om te zorgen dat de bezoekers en marktkooplui afstand van elkaar houden”, zegt marktmeester Dawood Khodabaks in gesprek met de Ware Tijd. Bovendien zal erop worden toegezien dat niet veel mensen tegelijk op één plek aanwezig zijn. De markt was woensdag en donderdag gesloten omdat zich een geval van besmetting had voorgedaan. Op die dagen werd het handelscentrum ontsmet en vrijdag heropend.

Andere maatregelen zijn de aanwezigheid van ambtenaren bij de ingangen van de markt om bezoekers te begeleiden, bijvoorbeeld door hen te wijzen op de verscherpte maatregelen. De helft van de verkopers van de drukst bezochte afdeling - groenten en fruit - zal beurtelings ondergebracht worden op de parkeerplaats buiten de markt. "Dit betekent de verkopers in tweeën worden opgesplitst en dat de groepen per dag van plaats verwisselen. We vragen of verplichten niemand om thuis te blijven. Iedereen krijgt de ruimte om te verkopen." De visserijafdeling draait als normaal. Khodabaks benadrukt dat de bezoekers een mond- en neuskap moeten dragen.

De marktmeester verwees naar het ressort Kabalebo waar er een flinke stijging is van Covid-19-besmettingen. "Hierdoor is besloten om ingaande afgelopen zaterdag het gebied twee weken te isoleren." Districtscommissaris Senrita Gobardhan van Nickerie heeft besloten dat niemand uit dat gebied naar Nieuw-Nickerie mag afreizen. Dit geldt ook voor mensen van Apoera die normaliter twee keer per week naar Nieuw-Nickerie reizen om inkopen te doen en of hun landbouwproducten op de markt te verkopen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina