Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lage waterdruk mede door lekkages

Lage waterdruk mede door lekkages

06/09/2020 15:03 - Van onze redactie

Lage waterdruk mede door lekkages

 

PARAMARIBO - Hoewel de herstelwerkzaamheden aan de Van Hattemweg zo goed als afgerond zijn en er normaal water wordt gepompt, maakt de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij (SWM) zondag bekend dat het nog enkele uren kan duren voordat de druk in het distributienet zal zijn genormaliseerd. In diverse voorzieningsgebieden van de SWM in de districten Wanica en Paramaribo heerst er al enkele dagen een lage waterdruk. Soms komt er zelfs geen water door de kraan.

Het nutsbedrijf had eerder aangegeven dat de weekendlockdown gekoppeld met de grote droge tijd een extra druk zou leggen op de watervoorraden. Echter, daarbovenop kwamen in de afgelopen 48 uur lekkages aan hoofdbuizen en ruwwaterleidingen te Koewarasan, La Vigilantia (Waterland) en de Van Hattemweg. Daardoor was er een nog grotere afname van de waterdruk. De lekkages worden door de SWM toegeschreven aan dips in de stroomvoorziening van de Energiebedrijven Suriname, "waardoor het verpompingsproces verstoord is geraakt en er schommelingen in de waterdruk in het distributienet zijn opgetreden".

Vanwege de lekke ruwwaterleiding aan de Van Hattemweg zijn de operations van het productiestation aangepast waardoor er minder water wordt gedistribueerd en verbruikers in diverse gebieden een lage waterdruk of geen water hebben. Dit station heeft een productiecapaciteit van duizend kubieke meter per uur en draagt voor een groot deel bij aan de watervoorziening in Wanica en Paramaribo.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina