Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Openbaar vervoer vrij complex vraagstuk'

'Openbaar vervoer vrij complex vraagstuk'

03/09/2020 04:02 - Amanda Palis

Het is nog steeds niet duidelijk wanneer de bussen weer zullen rijden.

Het is nog steeds niet duidelijk wanneer de bussen weer zullen rijden. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme, kon woensdag tijdens de wekelijkse Covid-19-persconferentie niet aangeven wanneer het openbaar vervoer wordt hervat. De bussen zijn al bijna een halfjaar in de garage.

De bewindsman sprak van "een vrij complex vraagstuk" en stelde dat ook de sociaal-maatschappelijke effecten moeten worden meegewogen. "Wat de impact zal zijn op de sector en de samenleving zal in een evaluatie zondag worden bekeken door de regering."

Het reële stadstarief dat volgens hem gehanteerd zou moeten worden voor een 25 personenbus is SRD 4,82. "Maar door het Covid-19-protocol mag zo een bus maar tien personen tegelijk vervoeren. Dan komen we op een reëel bedrag van SRD 8,52 per persoon."

Jubithana deelde ook mee dat de protocollen voor recreatieoorden intussen zijn vrijgegeven, maar dat er nog geen stappen zijn ondernomen tot het openstellen van de plekken. "We zijn met betrokkenen, waaronder ook de horeca, in gesprek en kijken naar een mogelijk actieplan voor herstart van de toerismesector."

Hij voegde eraan toe dat het openstellen van de oorden afhankelijk is van de beschikbare officiële opvangcapaciteit voor mensen die mogelijk besmet raken bij bezoek aan een recreatiepark. Er zijn volgens de bewindsman intensieve gesprekken gaande om te kijken of de verantwoordelijke personen de protocollen goed begrijpen en hoe zij deze gezamenlijk zullen doorvoeren en handhaven. "Voor de handhaving zullen wij in afstemming met het ministerie van Justitie en Politie hulp inroepen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina