Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ambitieuze voornemens dc Winter voor Coronie

Ambitieuze voornemens dc Winter voor Coronie

02/09/2020 22:22 - Beta Debidien

Districtscommissaris Maikel Winter van Coronie wordt op zijn eerste werkdag ontvangen door zijn staf. Investeringen aantrekken voor de lokale landbouwsector wordt één van zijn belangrijkste beleidsprioriteiten.

Districtscommissaris Maikel Winter van Coronie wordt op zijn eerste werkdag ontvangen door zijn staf. Investeringen aantrekken voor de lokale landbouwsector wordt één van zijn belangrijkste beleidsprioriteiten. Foto: Beta Debidien  

TOTNESS - Maikel Winter, de onlangs aangetreden districtscommissaris (dc) van Coronie, wil zijn district laten bloeien in de komende vijf jaar. "We moeten Coronie naar grotere hoogte helpen brengen en zullen daarbij eenieder betrekken." Hij zegt tegen de Ware Tijd dat elke Coroniaan nodig is, ook die buiten het district woont, "omdat ik het alleen niet zal kunnen".

Winter wil de landbouwsector een belangrijke plaats geven. "Momenteel wordt op kleine schaal gedaan aan de rijstbouw, terwijl wij meer dan vierduizend hectare areaal hiervoor hebben." Hij zal binnenkort praten met de rijstboeren en de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Openbare Werken (OW) "om te bekijken wat we kunnen doen voor een doorstart".

De burgervader belooft ook de de waterkerende dam die de rijstarealen moet beschermen tegen het zwampwater in orde te maken. "We weten dat de dam geen garantie biedt om te gaan planten en willen niet dat de investering van de boeren verloren gaat." Hij zal tijdens het bezoek van president Chandrikapersad Santokhi de problemen onder diens aandacht brengen.

Met OW-minister Riad Nurmohamed zal worden gesproken over het tekort aan bevloeiingswater, "omdat in droge seizoenen de mensen te kampen hebben met een tekort aan zoetwater om de planten nat te maken". Onder meer plantage Welgelegen, waar veel jongeren planten, lijdt onder de waterschaarste. "We willen de hele waterhuishouding binnen Coronie ter hand te nemen."

De burgervader heeft ook plannen om andere sectoren te ontwikkelen zoals toerisme, veeteelt en visserij. De dc heeft enkele touroperators gevraagd toeristen te brengen naar Coronie. In dat kader wijst hij naar de zeedijk die veel potentie heeft voor de ontwikkeling van het toerisme.

"We zijn blij dat wij een dc hebben uit onze eigen gelederen die de problemen van het district kent", reageert Cleon Gonsalves Jardin de Ponte, voormalig DNA-lid van de Palu. Hij geeft Winter het voordeel van de twijfel, want zegt hij, "we hebben tijden gekend waar veel Coronianen hoge bestuurlijke functies hebben bekleed, maar desondanks hebben we niet veel gezien wat ze geraliseerd hebben". Hij wil Winter alle ruimte en tijd geven, maar hem vooral ondersteunen om te bewijzen dat het mogelijk is Coronie inderdaad vooruit te helpen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina