Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Twee woningen Bernharddorp afgebrand

Twee woningen Bernharddorp afgebrand

01/09/2020 21:49 - Van onze redactie

Twee woningen Bernharddorp afgebrand

 

PARA - Twee woningen te Bernharddorp zijn dinsdag op afzonderlijke momenten compleet in de as gelegd. De brandweer van Lelydorp kon in beide gevallen slechts nablussen. Een omgevallen kaars was de boosdoener bij de twee branden. De huizen waren op het elektriciteitsnet aangesloten, maar van stroom verstoken nadat een voertuig tegen een elektrische mast was aangereden.

De eerst brand woedde om twee uur in de ochtend. De houten laagbouwwoning aan de A. Calliweg, een zijstraat van de Pararacweg, brandde volledig af. Uit onderzoek blijkt dat de bewoners een kaars hadden aangemaakt, maar die niet hadden uitgeblazen. Op gegeven moment vielen de mensen in slaap en moet de kaars zijn omgevallen met het noodlottige gevolg.

Zes uur daarna kraaide de rode haan weer, deze keer aan de Kriakoeweg, twee straten na de Calliweg. Ook in dit geval betrof het een houten laagbouwwoning. Een bewoner was een brandende kaars in een slaapkamer vergeten. De vrouw des huizes, die er woonde met haar negen kinderen, kon niets uit haar woning redden. De twee huizen waren niet verzekerd tegen brand. De politie van Rijsdijk onderzoekt beide gevallen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina