Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SRD 1 miljoen voor nieuw gebouw gepensioneerden

SRD 1 miljoen voor nieuw gebouw gepensioneerden

01/09/2020 22:55 - Gilliamo Orban

Het nieuwe gebouw van de BBGO heeft een modernere uitstraling waardoor de Burenstraat er nu iets fraaier uitziet.

Het nieuwe gebouw van de BBGO heeft een modernere uitstraling waardoor de Burenstraat er nu iets fraaier uitziet. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Er is voor de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Het bondsgebouw aan de Burenstraat is aanmerkelijk uitgebreid. Het aanvankelijke hoofdgebouw dat tot nog toe alleen in gebruik was bij de bond is nu samengevoegd met een naast gelegen pand dat al jaren in bezit is van de organisatie. Door tussenkomst van de rechter moesten de krakers eruit. Dat proces heeft bijna vier jaar geduurd.

Deze verbouwing die nu een moderne en frisse uitstraling heeft en een verfraaiing voor de straat is, heeft SRD 1 miljoen gekost zegt bondsvoorzitter Renate Wouden. Een kleine tegenvaller is dat er niet voldoende geld was om de vergaderzaal te vergroten waardoor voor grotere evenementen zal moeten worden uitgeweken naar een gehuurde zaal. Tot nog toe is wanneer extra capaciteit nodig was de zaal van onderwijsbond KOB in dezelfde straat gehuurd.

Wouden vertrouwt erop dat te zijner tijd de eigen zaal met een capaciteit van 110 personen toch zal kunnen worden uitgebreid. "We vergaderen met leden in een jaar hooguit vier keren. De leden zijn blij met hun nieuwe gebouw en niemand heeft geklaagd dat de zaal dezelfde is gebleven." De bond telt nu 4500 leden, een groei met honderd procent. "Het is logisch dat we hiervoor meer ruimte nodig hebben, want er komen dagelijks meer leden langs voor allerhande zaken, vaak in een privé gesprek.

De bouw is bekostigd met een lening van SRD 1 miljoen bij Godo Bank. De verbouwing was lager bergroot, maar door de koersontwikkeling moest het bedrag worden bijgesteld. De verbouwing is volgens planning binnen vier maanden afgerond en is naar tevredenheid uitgevoerd.

De feestelijke opening zal in oktober plaatsvinden. Het bestuur heeft nu een grotere vergaderruimte en er is ook ruimte om leden te ontvangen. Bestuursleden hebben een speciale kamer om activiteiten te plannen. Ook is er ruimte voor archieven van de BBGO en het personeel heeft meer plaats om beter te functioneren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina