Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Marktventers Lelydorp en dc Goelaman strijken plooien glad

Marktventers Lelydorp en dc Goelaman strijken plooien glad

01/09/2020 02:02 - Jason Pinas

Terwijl beveiligers toekijken wachten marktventers op president Chandrikapersad Santokhi om ontvangen te worden. Ze gingen verhaal halen bij het staatshoofd over de besluiten van districtscommissaris Mohamed Goelaman.

Terwijl beveiligers toekijken wachten marktventers op president Chandrikapersad Santokhi om ontvangen te worden. Ze gingen verhaal halen bij het staatshoofd over de besluiten van districtscommissaris Mohamed Goelaman. Foto: Irvin Ngariman  

WANICA - De plooien tussen venters van de openbare markt Lelydorp en de pas aangetreden districtscommissaris Mohamed Goelaman zijn maandagmiddag gladgestreken. De burgervader heeft in een gesprek met de verkopers afspraken gemaakt over de nieuwe maatregelen in verband met Covid-19. Hij heeft ze nog eens goed uitgelegd en de groep voorgehouden dat hij niemand onaangenaam wil zijn.

De marktventers waren eerder op de dag niet te spreken over het feit dat ze op dat moment geen toestemming hadden om te verkopen. Uit ontevredenheid zijn ze naar de woning van president Chandrikapersad Santokhi geweest om hun misnoegen te uiten. "Dit kan niet. Weet u hoeveel we hebben geïnvesteerd in goederen, nu mogen we niet verkopen. Ala den sani o pori en suma o pai unu fu den sani dati", klaagde Ingrid Delobi tegenover de Ware Tijd.

"In plaats dat de dc zelf komt kijken en zich oriënteert stuurt hij mensen op ons af. Hij voelt zich machtig, maar zo ga je niet om met harde werkers", ergert Ronald Kromowinangoen zich. Hij en andere verkopers eisten op dat moment dat de markt normaal openging, zoals dat door president Santokhi was aangekondigd zondag. Goelaman: "De marktventers hebben gevraagd dat ik persoonlijk de markt moet bezoeken. Ik verzeker hun dat ik als dc binnenkort mijn rondjes zal maken."

De dc is nuchter over de situatie en zegt dat er miscommunicatie is ontstaan. Hij benadrukt dat hij altijd open staat om te praten met iedere burger van zijn bestuursressort. Echter, hij denkt dat de woede bij de mensen is ontstaan omdat ze hem nog niet hadden gesproken. "Het is niet waar dat ik de markt wil sluiten. Dat zou ik nooit doen. Het enige wat ik wil is dat de mensen op een veilige manier hun producten kunnen verkopen. Daarom heb ik ze ook ontvangen en de situatie uitgelegd."

De burgervader wijst erop dat de markt van maandag tot en met vrijdag open mag. Echter, er zal een roulatiesysteem worden geïntroduceerd vanwege het groot aantal verkopers. Dat systeem wordt de komende twee weken toegepast, waarna er een evaluatie volgt. Ook met de verkopers van de Pasar Lely, waar er elk weekend etenswaren en drank wordt verkocht, is er een gesprek geweest. De Pasar Lely werd zondag abrupt stopgezet. Volgens Goelaman was er een afspraak tussen deze groep en zijn voorganger. Hij wil deze evalueren en samen met de verkopers aan een structurele oplossing werken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina