Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bromfietstaxi moet vervoersprobleem verlichten

Bromfietstaxi moet vervoersprobleem verlichten

01/09/2020 19:07 - Amanda Palis

De Amsterdamse scooter-taxidienst Hopper vervoerde op groene scooters mensen voor 2,50 euro door het centrum van Amsterdam.

De Amsterdamse scooter-taxidienst Hopper vervoerde op groene scooters mensen voor 2,50 euro door het centrum van Amsterdam. Foto: wantedineurope.com  

PARAMARIBO - “Net zoals de bussen een vaste lijn of route hebben, zo wordt het voor de bromlijn”, vertelt Dave Burgzorg, initiatiefnemer van het nieuwe type openbaar vervoer, aan de Ware Tijd. Hij hoopt er volgende week mee te beginnen en garandeert Covid-19-veiligheid voor passagiers.

Burgzorg denkt een gat in de markt te hebben gevonden als alternatief vervoer nu de bussen al maanden niet rijden. Hij wil zo het vervoersprobleem van veel mensen helpen verlichten. Voor een rit binnen de vastgestelde route zal de bromfietspassagier SRD 5 betalen en daarbuiten het dubbele.

Burgzorg: "Mensen pakken nu noodgedwongen veelal de taxi, maar die is voor zij die nauwelijks of net een minimumloon verdienen niet te betalen, vandaar dat we hopen dat de bromlijn zal aanslaan." Er zijn al 25 brommers op de vaste routes Hermitage, Kassabaholo, Geyersvlijt, Flora, Kwatta en Tourtonne 4. "We zoeken nog naar rijders voor Latour en de Ringweg." Passagiers kunnen een rit boeken via de app of de bromfietstaxi ook gewoon op straat aanroepen. De bestuurder zal duidelijk herkenbaar zijn aan het uniform.

Burgzorg: "Momenteel werken wij aan een plastic afscheiding tussen bestuurder en passagier. Ze worden beiden verplicht mond- en neusbedekking te dragen en de handen te reinigen." De bestuurders zullen eventueel ook worden toegerust met een thermometer. Het ministerie van Volksgezondheid moet de beschermingsmaatregelen bepalen zegt de initiatiefnemer. "Ik weet dat Volksgezondheid bezig is met het samenstellen van protocollen. We zijn in elk geval voor 15 september uitgenodigd en ik hoop dat het ministerie mij het best hierin kan begeleiden."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina