Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 125 lockdownovertreders overgebracht

125 lockdownovertreders overgebracht

30/08/2020 17:54 - Van onze redactie

Politiecontrole zaterdagavond tijdens de lockdown aan de voet van de Wijdenboschbrug te Meerzorg, Commewijne.

Politiecontrole zaterdagavond tijdens de lockdown aan de voet van de Wijdenboschbrug te Meerzorg, Commewijne. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - De politie heeft tussen vrijdagavond en zondagochtend 125 personen staande gehouden en overgebracht naar de Politieacademie, omdat ze de weekendlockdown hadden overtreden. De zondaars werden - na een bepaalde tijd - in delen heengezonden na een ernstige waarschuwing.

Vrijdag gold vanaf acht uur 's avonds voor het tweede weekend op rij een total lockdown. Woensdag maakte het Korps Politie Suriname (KPS) dat tijdens de reguliere avondklok (acht uur 's avonds tot vijf uur 's morgens) alle bruggen over de Suriname-, Coppename- en Saramaccarivier als ook het Saramaccakanaal zouden worden afgesloten. Overtreders zouden ter plekke worden gehouden tot het verlopen van de lockdown.

Vrijdag zei de politie dat ook bruggen over de Nickerierivier zijn meegenomen in de controle. Daarnaast zou er tijdens de total lockdown gemotoriseerde surveillance zijn en zouden er mini roadblocks worden opgezet. Vrijdagavond besloot de politie de bruggen niet meer om acht uur 's avonds te sluiten vanwege de enorme drukte en filevorming. De volgende avond waren de oeververbindingen wel volgens schema afgesloten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina