Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zoon Brunswijk: 'Ik maak me niet druk om kritiek'

Zoon Brunswijk: 'Ik maak me niet druk om kritiek'

26/08/2020 10:01 - Merredith Bruce

De vp/dc-vader/zoon-relatie kan pas een probleem worden als vicepresident Ronnie Brunswijk niet optreedt tegen de dc, zijn zoon, mocht die een scheve schaats rijden.

De vp/dc-vader/zoon-relatie kan pas een probleem worden als vicepresident Ronnie Brunswijk niet optreedt tegen de dc, zijn zoon, mocht die een scheve schaats rijden. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Fulgence Javinde, één van de districtscommissarissen die dinsdag is beëdigd, is zoon van vicepresident Ronnie Brunswijk. Hij krijgt de leiding over het commissariaat Paramaribo Zuid-West.

Hoewel er in de nasleep van de recente discussie over familiaire benoemingen ook tegen hem schuin wordt aangekeken, trekt Javinde zich weinig tot niets aan van de kritiek. "Ik heb van huis uit geleerd dat je altijd kritiek gaat krijgen, dus ik maak me niet druk daarmee. Jij moet leren hoe je ermee omgaat", zei hij dinsdag tegen de Ware Tijd na de installatie van het korps van districtscommissarissen in de Congreshal.

De dc geeft de garantie dat hij zich in zijn functie niet zal laten misbruiken omdat zijn vader vicepresident is. "Hij is vp en ik ben een ander mens. Die twee dingen worden gescheiden gehouden." Bestuurskundige August Boldewijn zegt desgevraagd tegen de Ware Tijd dat het op zich "geen probleem" is dat een zoon van de vicepresident de functie van dc vervult. Hij stelt dat de man niet op basis van de familieband beoordeeld moet worden, maar op basis van zijn kennis en kunde en de toepassing daarvan.

Maar het vraagstuk bij zulke benoemingen ligt niet zo zeer in de familieband als dat het gaat om de kloof tussen arm en rijk, zegt Boldewijn. Hij verwijst naar de benoeming van first lady Melissa Santokhi-Seenacherry als lid van de raad van commissarissen bij Staatsolie waar hij zelf ook al zijn kritiek over heeft uitgesproken. "Wanneer je mensen die het al breed hebben positioneert, terwijl die arme jongen die hard heeft gestudeerd en die de kwalificaties heeft buiten beschouwing laat omdat hij niet tot de partij of tot de familie behoort, dan is het fout ja."

Het gaat er volgens Boldewijn in deze om dat het verkleinen van de kloof tussen arm en rijk niet slechts met de mond wordt beleden, maar ook in daad. Dat de zoon van de vicepresident als dc is benoemd kan volgens hem pas een probleem worden wanneer de vader hem vanwege diens functie in bescherming neemt als hij een scheve schaats mocht rijden. "Dan moet in dit geval de vp tot de orde geroepen worden. Dat zou je overigens in elk ander geval kunnen hebben trouwens, of het nou familie is of niet."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina