Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vp doet beroep op creativiteit dc's

Vicepresident vraagt dc's creativiteit voor vergroten districtsinkomsten

26/08/2020 01:56 - Merredith Bruce

Vicepresident vraagt dc's creativiteit voor vergroten districtsinkomsten

Minister Gracia Emanuël (r) tijdens de installatie van een nieuwe dc. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De dinsdag geïnstalleerd districtscommissarissen (dc’s) hebben van vicepresident Ronnie Brunswijk huiswerk meegekregen. Hij heeft op hen een beroep gedaan om creativiteit en inventiviteit aan de dag te leggen voor het vergaren van inkomsten voor hun district of bestuursressort. Dit, vanwege de “diepe financiële crisis” waarin het land verkeert. “U moet nagaan wat de potentie is in uw district of ressort en proberen om zo uitputtend mogelijk het maximale eruit te halen”, zei Brunswijk.

Hij heeft het dc-collectief van achttien leden bij de plechtigheid dinsdag in de Congreshal vooral gewezen op de decentralisatiegedachte. Er is toegezegd dat ook de regering mogelijkheden zal bekijken hoe (zelfstandig) de inkomsten in de districten te verhogen. Zowel de vicepresident als minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport, waar de dc's onder vallen, heeft de groep op het hart gedrukt om zich correct op te stellen.

Brunswijk heeft de respectieve districtscommissarissen erop gewezen dat zij een "enorme verantwoordelijkheid" met zich meedragen. Dit meenemend heeft hij hen op het hart gedrukt om naar eer en geweten besluiten te nemen. "Er zullen verleidingen op uw pad komen zodat u in de fout kan gaan. Ondernemers gaan naar u komen, misleiding o lai, maar houdt u zich sterk." De vicepresident heeft ook gewezen op de noodzaak en het belang van communicatie met de gemeenschappen, vooral wanneer er niet-populaire maatregelen genomen zullen moeten worden.

De minister heeft het korps gevraagd om zich als zorgzame moeder- en vaderburgers van het land te beschermen. "Bij het opstellen van de plannen en begrotingen dient er rekening gehouden te worden met de noden van de burgers." Het doel van de regering, in eenheid duurzaam welvaart en welzijn voor elke Surinamer bewerkstelligen, zal volgens haar ook in het vizier moeten staan van het korps. Van hen wordt verwacht een goede manager en leider te zijn met hart voor Suriname in het algemeen en in het bijzonder voor de burgers van het district, aldus de bewindsvrouw. Ook DNA-voorzitter Marinus Bee heeft de nieuwbakken districtsvertegenwoordigers toegesproken.

De nieuwe dc's werden op 14 augustus beëdigd. Het gaat om Ricardo Bhola (Paramaribo Noord-Oost), Fulgence Javinde (Paramaribo Zuid- West), Safiek Goelaman (Wanica Zuid-Oost), Surashka Sital Hirasingh (Wanica Noord-West), Senrita Gobardhan (Nickerie), Maikel Winter (Coronie), Sherin Doerga-Bansie (Saramacca), Mohamedsafiek Radjab (Commewijne), Clyde Hunswijk (Marowijne Noord-Oost), Olivia Domini (Marowijne Zuid-West), Marlene Joden (Para), Ludwig Mendelzoon (Brokopondo), Frits Dinge (Sipaliwini/ressort Boven Suriname), Walter Bonjaski (Sipaliwini/ressort Boven Coppename), Erwin Linga (Sipaliwini/ressort Boven Saramacca), Merilu Sapa (Sipaliwini/ressort Coeroenie), Josta Lewis (Sipaliwini/ressort Kabalebo) en Ose Jabini (Sipaliwini/ressort Paamaka).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina