Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politiemannen vermoedelijk betrokken bij ripdeal

Politiemannen vermoedelijk betrokken bij ripdeal

26/08/2020 08:06 - Van onze redactie

Politiemannen vermoedelijk betrokken bij ripdeal

 

PARAMARIBO - Leden van een speciale politie-eenheid zijn vermoedelijk betrokken bij een ripdeal, waarbij een grote partij cocaïne gemoeid zou zijn. Intussen wordt door de afdeling Onderzoek Politionele Zaken (OPZ) en de Narcoticabrigade een onderzoek ingesteld. Vanuit het ministerie van Justitie en Politie wordt tegenover de Ware Tijd bevestigd dat er een onderzoek gaande is en dat inmiddels twee personen, een piloot en diens handlanger, zijn aangehouden en in verzekering zijn gesteld.

Naar de Ware Tijd verneemt kregen leden van de specialie politie-eenheid er lucht van dat vrijdag vanuit het binnenland een partij cocaïne per vliegtuig op het vliegveld te Zorg en Hoop zou worden aangevoerd. De lading zou worden getransporteerd door de piloot en vermoedelijke directeur-eigenaar van een kleine privé-vliegmaatschappij. Vernomen wordt dat de piloot vrijwel direct na het verlaten van het vliegveld door de politieagenten is klemgereden. De lading cocaïne werd daarbij van hem afgepakt en hij werd verder ongemoeid gelaten.

Op een gegeven moment zouden de criminele wetsdienaars op de hoogte zijn gesteld van wie de drugs zijn die ze hadden gestolen. Kennelijk gaat het om een klinkende of gevreesde naam in de onderwereld of iemand met belangrijke connecties en kozen de politieagenten eieren voor hun geld om niet verder in de problemen te komen. De partij cocaïne werd teruggegeven. Door iemand op het ministerie van Justitie en Politie, die geïnformeerd werd over deze zaak, werd de afdeling OPZ op de hoogte gesteld. Deze begon onmiddellijk met een onderzoek en samen met de Narcoticabrigade werden zondagmiddag opsporingshandelingen verricht te vliegveld Zorg en Hoop.

Piloot Gilbert S. die van een vlucht uit het binnenland was teruggekeerd, werd daarbij aangehouden. De drugshond werd ingezet om te snuffelen in zijn vliegtuig en auto. Op beide plekken sloeg de speurhond aan wat voor de agenten een sterke indicatie is dat er cocaïne aanwezig moet zijn geweest. De man en een medewerker werden na afstemming met het Openbaar Ministerie, hangende het verdere onderzoek, in verzekering gesteld. "Het ministerie van JusPol bevestigt dat er een onderzoek is in een drugszaak, waarin twee verdachten zijn aangehouden en in verzekering zijn gesteld", zegt een functionaris van het ministerie. In het belang van het onderzoek werden geen verdere details verschaft. Maandag heeft president Chandrikapersad Santokhi een werkgroep geïnstalleerd die drie maanden krijgt om het Korps Politie Suriname door te lichten. De commissie staat onder leiding van Sharma Lakisharan, de nieuwe directeur bij Justitie en Politie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina