Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • OHM prikkelt jongeren voor studie olie-industrie

OHM prikkelt jongeren voor studie olie-industrie

20/08/2020 10:10 - Merredith Bruce

OHM wil met haar oproep studenten prikkelen om zich alvast voor te bereiden op een baan op een boorplatform.

OHM wil met haar oproep studenten prikkelen om zich alvast voor te bereiden op een baan op een boorplatform. Foto: altena.com  

PARAMARIBO - Op basis van de prognoses voor de olie-industrie in Suriname en het deskundig kader dat nodig zal zijn, heeft stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) het op zich genomen om via sociale media jongeren te interesseren voor een baan in deze sector. “Wij zijn een culturele organisatie en houden ons eigenlijk met andere dingen bezig, maar we willen jongeren prikkelen om alvast na te denken over een job in de olie-industrie”, zegt OHM-ondervoorzitter Radjen Baldew, tegen de Ware Tijd.

De organisatie wil op deze manier bijdragen aan de bewustwording bij Surinamers dat zij niet met gekruiste armen moeten zitten en wachten tot het moment daar is, maar zich nu al daarop moeten voorbereiden door een gepaste studie te volgen. Menigeen die de oproep heeft gezien op de Facebookpagina van de stichting, ging er volgens Baldew vanuit dat de organisatie er een direct belang bij heeft. Het gevolg was dat de telefoon roodgloeiend stond.

Echter, hij zegt dat de oproep slechts een "prikkel" naar studenten is om zich voor te bereiden op een baan op een boorplatform over een x-aantal jaren. Aan studenten wordt gevraagd zich voor te bereiden op een baan als boorbediener, drilling engineer, magazijnmeester, assistent-booroperator maar ook als kok, bedienend en schoonmaakpersoneel. Daarbij worden ook de studies vermeld zoals het Natin, Imeao, havo of een hbo-opleiding.

Baldew vindt dat ervoor gepleit moet worden dat ten minste de helft van het personeel dat op een boorplatform nodig zal zijn Surinamer is. "Daar zijn de high skill-jobs waar je heel veel kunt verdienen, dus waarom zouden onze mensen dat niet kunnen?" Hij stelt dat in het buitenland een baan in de olie-industrie (op een boorplatform) al gauw duizenden US dollars oplevert. Daarvoor tellen daarom alleen de besten. "Wij zijn hier middelmaatjes. In de grote wereld tellen alleen de besten."

Het is volgens hem zaak om niet meer afhankelijk te zijn van de regering, maar zelf de handen uit de mouwen te steken en proactief bezig te zijn. Hij laat weten dat het initiatief om als stichting jongeren te prikkelen ook vanuit Staatsolie wordt gewaardeerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina